Főoldal > DIÉTA > 6 gyorstipp, amivel kontrollálhatod az éhséget

6 gyorstipp, amivel kontrollálhatod az éhséget

diétaéheséhségéhségérzetfalatozásfogyásnassolástáplálkozás
0

Írta:

Ha rendszeresen meggyűlik a bajod a farkaséhséggel, akkor végleg számolj le a hóbortos villámdiétákkal, és próbáld ki ezeket a tippeket, melyekkel a kezedbe veheted az irányítást az éhségérzet felett.

Nemrégiben közzétett kutatások szerint már olyan apró életmódbeli változások is eredményesek, mint például a cukros üdítők ásványvízre való cserélése. Csupán ezzel a trükkel a kutatásban résztvevők 6 hónap alatt a testsúlyuk 5 %-át le tudták adni. Kísérletezd ki, hogy a következő tanácsok közül melyek azok, amelyeket át tudsz ültetni a mindennapjaidba, és állj ellent a hizlaló falatoknak!

Csörögj rá a barátnődre!

Megállapították, hogy ha szomorú, esetleg ideges vagy, és azon nyomban inkább a telefon után nyúlsz, semmint a kekszes zacskó után, akkor egy jóízű beszélgetéssel elnyomhatod a kényeztető finomságok iránt érzett vágyat. Mindez azért van, mert a nassolástól vígaszt remélünk, pedig sokkal jobban járunk, ha ezt egy baráttól, családtagtól kapjuk meg és nem egy hatalmas adag édességtől.

Színterápia

A hűvösebb árnyalatokról, például az égszínkékről kimutatták, hogy képes kikapcsolni az éhségérzetet. Ha most nem engedheted meg magadnak, hogy beújíts egy teljes étkészletre ilyen színben, az egyik tányérod és tálkád, amelyből rendszeresen eszel, pompázzon ilyen hűvös árnyalatban!

menta.jpg ()

Mágikus menta

A kutatások szerint a menta segítségével is úrrá lehetsz az éhségen. Az étkezések között kortyolj menta teát, így elkerülheted a felesleges csipegetést. Az étkezések lezárásaként is hajts fel egy pohárral,  így ugyanis kiküszöbölheted az evés után rád törő édesség utáni sóvárgást. Egy másik megoldás, ha hatalmába kerítene a nassolhatnék, hogy megmosod a fogad – a mentolos ízű fogkrém sokaknál nagyszerűen beválik.

A képek ereje

Keress magadról egy olyan fotót, ahol számodra ideális a súlyod, és látszik, hogy sugárzóan boldog vagy! Ezt tedd ki a hűtődre, amelyre így mindig rápillantasz majd, mielőtt kifosztanád a fridzsidert. Sőt, az „ellenségedet” is kiragaszthatod a hűtőre, például egy alattomos csokipapírt.

“Zeneterápia”

Ha elmész otthonról az mp3 lejátszód mindig legyen kéznél, otthon pedig a CD- lejátszó legyen szem előtt, ugyanis a kedvenc számaid, a stílusodnak megfelelő dallamok természetes hangulatfokozók. Egyes tanulmányok szerint egy-két optimista dal meghallgatása elterelheti a figyelmed a nassolásról vagy a farkaséhségről, ami az étkezés előtt jelentkezhet.

Illatozz!

Illatokkal kapcsolatos kutatások megállapították, hogy elháríthatod a csokoládé vagy édesség utáni sóvárgást, ha valamilyen csokis illatot szagolgatsz: például a kakaóvajas testápolódat. Tarts a táskádban egy tubus kakaóvajas mini kézkrémet – így két legyet üthetsz egy csapásra: kevesebbet nassolsz és puhább lesz a bőröd.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X