Főoldal > DIÉTA > 8 szuper karcsúsító finomság

8 szuper karcsúsító finomság

diétaétkezésfinomságfogyáshízáskarcsúsítónassolástáplálkozás
0

Írta:

Tedd vissza a cukros kekszeket a polcra, és kövess egy kiegyensúlyozott étrendet az alábbi nyolc ízletes, zsírszegény nassolnivaló segítségével. További szuper tulajdonságuk, hogy mindegyik energiatartalma 200 kalória alatt van.

 

1. Szeletelj fel egy keményre főtt tojást. Fogyaszd el 5 darab teljes kiőrlésű, alacsony nátriumtartalmú keksszel, a tetején kis paradicsomszeletekkel. Ízlés szerint borsozd.

2. Mártogass 10 darab sárgarépát két evőkanál humuszba. Ha még természetesebben szeretnél étkezni, szerezz egy ízletes és egészséges receptet a házi, fekete babból származó humusz elkészítéséhez.

3. Használd fel a maradékot! Szereted az édes-sós ízek kombinációját? Szaggass kis darabokra 50 gramm pulykamellsonkát és rakd egy teljes kiőrlésű pirítósra. Helyezz rá két vékony szelet avokádót és egy nagy, felszeletelt epret a tetejére.

4. Vágj egy kis almát nyolcfelé. Miután felszeletelted az almát, keverj össze egy evőkanál természetes mogyoróvajat és egy teáskanál mézet, majd kend fel az így kapott masszát a szeletekre.

snack2.jpg ()

5. Szeretnél egy ízletes melegszendvicset? Piríts meg egy szelet teljes kiőrlésű kenyeret. Kend meg 50 gramm olajas, konzerv tonhallal és a tetejére rakj egy nagy evőkanál reszelt, sovány mozzarella sajtot. Süsd a melegszendvicssütő rácsán, ameddig a sajt meg nem olvad a tetején.

6. Vágj egy nagy, lenmagos tortillát félbe. (A másik felét tedd el a következő étkezésre.) Egy kis tálban keverj össze negyed csésze aprított fekete áfonyát (mirelit is lehet) ízlés szerint némi fahéjjal. A tortilla egyik felén oszlass el egy evőkanálnyi zsírszegény krémsajtot, majd kend rá a fekete áfonyás keveréket. Hajtsd össze, és már fogyaszthatod is!

7. Egyél egy gyorsan elkészíthető, színes salátát. Keverj össze 3 csésze bébispenótot 10 darab koktélparadicsommal és egy evőkanál fenyőmaggal, majd öntsd le két evőkanál balzsamecettel.

8. Keverj össze fél csésze főtt quinoát 1-2 evőkanál apróra vágott, pirított hagymával, negyed csésze konzerv lencsével (lehetőleg szárított és átöblített) és egy csipetnyi fokhagymaporral. Adj hozzá egy csipetnyi chiliport az íze kedvéért. Fogyasztás előtt kissé melegítsd fel a mikróban és díszítsd paradicsom szeletekkel, citromkarikákkal vagy petrezselyemmel.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X