Főoldal > DIÉTA > 7 szuper diétás trükk, csak neked!

7 szuper diétás trükk, csak neked!

diétaétkezésfogyásfogyókúratipp
0

Írta:

Próbáld ki ezeket a tuti fogyókúrás tippeket, működnek!

1. Állíts csapdát az ízlelőbimbóidnak!

Az ízlelőbimbók – szerencsére – ingatag kis népség: ha nem azt kapják, amit szeretnek, akkor egy idő után azt fogják szeretni, amit kapnak. Tűzz ki magadnak egy határidőt, amikorra fokozatosan átállsz a természetesebb élelmiszerekre, amikben kevés a hozzáadott só, cukor és a telített zsírok. Csupán néhány hét, és valóban ezeket az ételeket fogod kívánni!
David Katz, MD, a Yale Egyetem Megelőzéskutatási Központjának igazgatója

2. Minden napra egy kis kényeztetés

Ha naponta megengedsz magadnak egy 100 kcal energiatartalmú étcsoki-darabkát (kb. két kocka, minimum 70%-os kakaótartalommal), akkor, akárcsak a mesebeli leány, vittél is ajándékot, meg nem is. Megvan a kellemes nassolás-érzés, de nem teszel rosszat a szervezetednek, sőt: az ekkor termelődő endorfin olyan elégedettséggel tölt el, hogy már nem vágysz befalni egy egész áfonyás muffint, hogy jobban érezd magad.
Cynthia Sass, RD, írónő, számos diétás könyv szerzője

 

3. Rejtsd el a nasikat

Odavagy a chipsekért? És akkor is ennyire kell, ha nagyon messze van tőled? Mondjuk a garázsban, vagy a lakás lehető legtávolabbi pontján. Például, ha galérián alszol, hagyd a zacskót a földszinten: lefogadjuk, hogy lusta leszel lemászni érte…
Brian Wansink, PhD, a Cornell Ételkutatási Laboratórium igazgatója, az „Esztelen evés: Miért eszünk többet, mint amennyit hiszünk” c. könyv szerzője 

amelie2.jpg ()

4. Barátunk, az omega-3 zsírsav

Az omega-3 egyike az úgynevezett „jó zsíroknak”, amik egyre nélkülözhetetlenebbé válnak a táplálkozásunkban. Kapj be ebéd és vacsora előtt egy-egy omega-3 kapszulát, vagy fogyassz háromszor egy héten halat és/vagy diót, hogy szinten tartsd a kolekisztonokin-termelésedet (egyébként ez a hormon – számos más jótékony hatása mellett – étvágycsökkentő is).
Michael Roizen, MD, A Cleveland Klinika gasztronómiai igazgatója és szakácsa, „A diéta és Te” és „A stresszmentesség és Te” c. könyvek társszerzője

5. Jegeld a témát

Az italodban mindig legyen jég, amikor csak teheted! Fura tanács, de logikus: a víz telítettségérzést okoz, a hideg miatt pedig több kalóriát égetsz el, hiszen a testednek fel kell melegítenie a folyadékot.
David Kirsch, sztártréner (a kilensei között van Heidi Klum és Liv Tyler is) és „A Nagy New York-Diéta” című könyv szerzője

6. Amelie ebédje

Étkezz úgy, mint a francia lányok! Ők ugyanis kis adagokat esznek több mindenből, míg mondjuk az amerikai nők kevés dologból fogyasztanak nagy adagokat. A reggelid például kinézhet így is: egy szelet teljes kiőrlésű pirítós, egy kanál vaj, egy kanál lekvár, egy fél banán, plusz kávé vagy tea.
Mireille Guiriano, „A francia nők nem híznak el” c. könyv szerzője

7. Protein-pillanatok

A protein, ha a megfelelő időpontban kerül a gyomrodba, csodákra képes. Legjobb, ha edzés után kb. 45 perccel (vagy mondjuk egy órán belül) iszol meg egy protein shake-et vagy majszolsz el egy snacket, mert így az izmaid könnyebben ellazulnak, és az elégetett kalóriák száma is növekszik.
Teddy Bass, sztártréner, Cameron Diaz és Christina Applegate személyi edzője

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X