Főoldal > DIÉTA > 13 tuti fogyós tipp egyenesen a sztárok edzőjétől!

13 tuti fogyós tipp egyenesen a sztárok edzőjétől!

diétaegészségfitnesztáplálkozás
0

Írta:

Fogadd meg ezeket a tuti tippeket!

Hogyan szabadulhatok meg a bébihájtól?

Jackie tanácsa szerint ehhez nem kell mást tenned, mint lazaccal, szárnyassal, színes zöldségekkel és egészséges zsírokkal (mint az avokádó, a diófélék és a magvak) feldobnod a diétás étrended.

Mennyi az ideális napi kalóriabevitele egy átlag nőnek?

A fogyáshoz átlagosan napi 1500 kalóriát kell elfogyasztania egy nőnek. De ne feledd, hogy minden szervezet más és más! Jackie például arra jött rá, hogy neki sokkal többre van szüksége ahhoz, hogy szép izomzatot építhessen. Elsőre meglepő, de saját bevallása szerint 4000 kalóriát eszik naponta.

Ha csak 30 percem van, mit mozogjak?

Ellenállóképességi intervallum edzést (köredzést) javasol azoknak, akiknek nincs legalább egy órájuk mozogni. Kombinálj 4-6 gyakorlatot, de a tipikus köredzésekkel ellentétben ne pihenj köztük, végig magasan tartva a pulzust.

Milyen benti edzést javasolsz, ami nem unalmas, de mégis hatékony?

Próbáld ki a ugrálókötelezést! Csinálj 100 forgatást a megszokott konditermi gyakorlataid között.

Szükség van-e méregtelenítésre?

Jackie szerint egy tökéletes diéta, mely bővelkedik halban, sovány húsokban, zöldségekben, gyümölcsökben és telítetlen zsírokban, egészségesen tartja a szervezetet, így nem szükséges külön méregteleníteni.

jackie2.jpg ()

Szeretem a fekvőtámaszt, de nem bírom a csuklómra nehezedő nyomást. Mit tegyek?

Számos mellizom erősítő gyakorlat létezik, amelynél a csuklódat egyenesen és stabilan tarthatod. A fekvenyomás súlyzóval, a tárogatás egyenes vagy ferdepadon, a nyomás chest-press gépen és a csigás keresztezés mind-mind igen hatékonyak. De kézbe vehetsz két súlyzót is a földön a fekvőtámaszhoz, így a csuklód nem törik meg a gyakorlat végzése közben.

Miután lefogytam, hogyan feszesíthetem a megereszkedett bőrt a hasamon?

Hasizmot kell építeni ahhoz, hogy kitöltsd a megereszkedett bőrt. Ezenkívül tejsavó fehérje-izolátumot, 3 vagy 4 adag zöldséget és 2 adag gyümölcsöt ajánlatos a megfelelő kollagén építéshez elfogyasztani.

Mikor a leghatásosabb edzeni?

Erre sincs tuti recept, hiszen minden test más és más. A legjobb, hogy kipróbálod az edzést reggel, délután és este is, hogy megtapasztald, melyik napszakban vagy a legerősebb. Jackie például 10-12 óra között hozza ki magából a legtöbbet.

A dzsúszok egészségesek?

A zöldségek és a gyümölcsök tökéletes vitaminforrások, segítségükkel elkerülheted a megbetegedéseket és erősítheted az immunrendszered. De nagyon fontos, hogy a teljes gyümölcsöt elfogyaszd, mert így rosthoz is juthatsz a vitamin mellett. A dobozos zöldség- és gyümölcslevekből azonban a rostok kimaradnak, így nem ajánlja őket.

Szükséges változtatni a megszokott edzéseken?

A tested már 30 nap alatt képes hozzászokni a gyakorlatokhoz, így szükség van rá, hogy idővel változtass rajtuk. Variáld át a gyakorlatok sorrendjét, és rakj hozzá pár újat, hogy ismét érzékeld a testeden a változást.

Hogyan maradhatok motivált?

Gondolj arra, hogy mik az edzés jótékony hatásai. Az életben mindenben állandó gyakorlással fejlődhetünk, a mozgás pedig dopamint és szerotonint szabadít fel az agyban, így ha rendszeresen sportolsz, boldog, nyugodt és kiegyensúlyozott leszel.

A szója segíti a fogyást?

A szójáról rengeteg egymásnak ellentmondó kutatás született. Be kell látni, hogy jótékony hatással van az egészségre, de Jackie nem ajánlja, mivel a szója némileg ösztrogén dominanciát okoz, amely nem ideális a fogyáshoz.

Hogy lehet kockahasam?

Heti hatszor eddz, és minden izomcsoportot dolgoztass meg kétszer egy héten a tökéletes alakért. A sztárok edzője nem végez felüléseket, de a lábait és a felsőtestét rendszeresen erősíti. Sok fekvőtámaszt, kitartást és guggolást csinál, amely erőssé teszi a törzsizmait és kockássá teszi a hasát.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X