Főoldal > DIÉTA > 8 tipp, hogyan használd a közösségi médiát fogyásra!

8 tipp, hogyan használd a közösségi médiát fogyásra!

diétaétkezésfogyásinternetközösségközösségi médiatáplálkozás
0

Írta:

Zöld smoothie az Instragamon, edzések a Facebookon, étrendek a Twitteren. Az ételeket, amiket elfogyasztunk a diéta alatt, erősen befolyásolja a barátok, ismerősök véleménye, tapasztalata.

Ha fogyni szeretnél vagy egészségesebben étkezni, fittebb lenni, a média lehet nagyon ösztönző és hatékony segítője a fejlődésnek, de néha rosszul is elsülhet. Íme néhány tudományosan alátámasztott tipp, hogy hogyan használd jól a közösségi médiát az egészséges életért!

1. Légy jó megosztó!

Meséld el a céljaidat minél részletesebben! Tárd fel az egész történetet (esetleg csinálj a folyamat elején egy „előtte” képet). Ijesztő lehet ez így, de kutatások kimutatták, hogy ha közlöd a célod előre, később jobban fogsz ragaszkodni hozzá! A másokkal való megosztás segít az elszámolásban és valószínűbb, hogy végigviszed azt!

2. Ellenőrizd a bizonyítványt!

Manapság bárki nevezheti magát edzőnek, de sok csábító módszer esetén nincs tudományos alátámasztás. Ha edzőt vagy étkezési tanácsadót keresel, győződj meg róla, hogy az illető kellő szakértelemmel, tapasztalattal rendelkezik számodra!

3. Ne hasonlítgasd magad másokhoz!

Nevezzük ezt a közösségi média átkának: csak egy pillantás egy ismerős bámulatos eredményeire és te máris szégyenkezel. Miért van az, hogy bármit megehet és mégis így néz ki? Hogyan futotta le a maratont? Az igazság egyszerű: te nem ő vagy, el kell fogadni, hogy az egészséghez mindenkinél más út vezet. Az ismerősök edzései nem vesznek el semmit a tiédből. Kutatások igazolják, hogy a lehető leggyorsabb és legegyszerűbb módja az önbecsülésed elvesztésének, ha másokhoz hasonlítgatod magad. Ne tedd!

4. Nézz utána, mit csinálsz!

Mindannyian szeretnénk azt hinni, hogy egy melléklet vagy program megoldást nyújt az összes kérdésünkre. De csinálj némi kutatást, mielőtt fejest ugrassz az új hóbortba! Duplán ellenőrizd, ha cukorbetegség elleni megoldást vagy vérnyomáscsökkentést ígérnek! Egy kutatás szerint a közösségi médiában terjedő csodaállítások akár 90%-áról is bebizonyítható, hogy hamisak. Kecsegtetők a csodaszerek, de ahogy a mondás tartja, ha lenne mágikus diéta vagy edzés, arról már tudnánk.

poszt2.jpg ()

5. Légy rajongó!

Egy hasonló gondolkodású csoport megtalálása kulcsfontosságú lehet az újévi fogadalmak betartásában. Akár egy online CrossFit fórumon veszel részt, akár a közeli barátaiddal együtt készültök a maratonra, rengeteg információt, bíztatást, támogatást és motivációt kaphatsz tőlük. Egy tanulmány szerint a súlyvesztés egyik leghatékonyabb módja, ha közösséggel csinálod!

6. Kezdj néhány versennyel!

Figyelj legközelebb, amikor a volt szobatársad posztolja a reggeli futását – és kelj vele versenyre! Ha tudod, hogy a veled egykorú barátaid 30 másodpercig tudják tartani a plankot, akkor te próbáld meg náluk tovább nyomni!  Az emberek szeretnek nyerni. Használd ki ezt és indíts versenyt egy távoli barátoddal online!

7. Kövesd a pénzt!

A sok alattomos hirdetés a Facebookon, Twitteren, a rengeteg körlevél, felugró blogok miatt nehéz megállapítani, hogy ki akar csupán információt megosztani és ki akar rádsózni valamit. Mielőtt azonban mindent elutasítasz, olvasd el a kisbetűs részt vagy a kérdéseket, vagy kutass a neten! Nincs azzal semmi baj, ha egy nagyszerű termékért pénzt fizetsz, de tudd meg, mit kapsz a pénzedért!

8. Légy pozitív!

A hangok a fejedben irányítani tudják a tevékenységeid. Elég hátborzongatóan hangzik, de a kutatók szerint így igaz. Használhatod a közösségi médiát a pozitív gondolkodás megerősítésére. Vedd magad körül optimista emberekkel a neten! Bónusz motiváció, hogy a te jókedved másokat motiválhat majd.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X