Főoldal > DIÉTA > Ez a 9 legújabb étkezési trend

Ez a 9 legújabb étkezési trend

diétaételétkezésfogyásszuperételtáplálkozástrend
0

Írta:

Te melyikkel találkoztál már?

Kurkuma

A kurkuma az egyik legnépszerűbb fűszer. Sós és édes ételekhez egyaránt alkalmas. Amellett, hogy különleges ízt ad az ételeknek, még gyulladáscsökkentő szerepe is van ennek a fűszernek.

Csontleves

Ma már mindenfélét hallani a csontlevesről. Szuper népszerű a paleosok körében, de minden nap egyre népszerűbb, mivel kávézókban is egyre gyakrabban kapható. Tápanyagokban gazdag, segít kikúrálni magad különféle betegségekből, szóval érdemes enni!

Vaj vagy kókuszvaj

Egyre kevesebb és kevesebb ember tart a zsírtól diéta idején. Hasonlóan a vajhoz, az ízesített kókuszvaj biztosítja az egészséges zsírokat, mely minden diétának segítségére lehet.

A karfiol az új sztár

A többi keresztes virágú növényhez hasonlóan rákellenes hatású, a karfiol igazi szuperétel 2015-ben. Süthetjük, főzhetjük, piríthatunk rá fűszereket, pürét lehet belőle csinálni, a krumpli, pizza és egyéb, kevésbé egészséges ételek helyettesítője is lehet.

Szerves ételek

A elmúlt évben a bioélelmiszerek voltak nagy divatban. Idén azonban a fűvel táplált állatok tejéből készült tejtermékek a legnépszerűbbek. Az ideális tejtermékek most a szerves, nem génmanipulált élelmiszerek lesznek.

kajatrend2.jpg ()

Tigrismogyoró

A tigrismogyoró egy ízletes, földes gyökérzöldség. Alapvetően Spanyolországból származik, roppant széleskörűen használható sütésnél és főzésnél is. A tigrismogyoró tej lesz a trend azon körében, akik a laktóz és mogyoró intoleranciával élnek együtt.

Szuper smoothie tálban

Az elmúlt hónapokban egyre többet hallani erről a megoldásról. A smoothie tálban felváltja a világon az egészségtudatos, jógaimádó 20-as, 30-as nők körében a bor fogyasztás kultúráját.

Spirálozás

A spirálozás (vagyis a zöldségek tésztává alakítása) új népszerűségi szintre lépett. Eddig a cukkini volt a legelső ilyen zöldség, azonban idén a szezonális zöldségek, mint a sárgarépa, fehérrépa, cékla, édesburgonya vagy sütőtök is “tésztává válnak”. Az éttermek a spirálozott zöldségeket már nem csak köretként, de főételként is felszolgálják.

Gabonamentesség

Sokan próbálnak kevesebb gabonát enni, a szénhidrátbevitel csökkentése érdekében. De a gabona elhagyása fontos az autoimmun-betegek, az emésztési zavarokkal küzdők és a paleo étrendet követők számára is. A rizs karfiollal, a tészta spirálozott zöldségekkel helyettesíthető, a sütemények esetében pedig használhatsz mandula- vagy kókuszlisztet.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X