Főoldal > DIÉTA > Fogyj és szépülj a nyár slágerével!

Fogyj és szépülj a nyár slágerével!

diétadinnyefogyásgörögdinnyegyümölcssárgadinnyevitaminzsírégetés
0

Írta:

A dinnye jelentősen megkönnyítheti diétánkat, ugyanis ez az egyetlen olyan gyümölcs, ami több mint 95%-ban tartalmaz vizet. Segítségével rövid időn belül megszabadulhatunk a felesleges kilóinktól és a felhalmozódott méreganyagoktól.

 

Hogy mégis melyik fajta dinnyét érdemes beiktatnunk az étrendünkbe? Ez attól függ, hogy mi a célunk, és hogy hány kilótól szeretnénk megszabadulni. A görögdinnye ennél a diétánál alap, és a legelszántabbak csakis kizárólag ezt fogyasztják a fogyókúra ideje alatt, ugyanis majdnem teljes egészében víz. Amennyiben túl drasztikusnak találnád, hozzáveheted a sárgadinnyét is, így kicsit változatosabbá teheted az étkezéseidet. De arra ügyelj, hogy ha tökéletes eredményt szeretnél elérni, mást ne egyél ezeken kívül. Ha nem hosszú hetekig gyötröd magad a diétával, akkor semmilyen fontosabb anyagban nem fogsz hiányt szenvedni, ugyanis a dinnye rengeteg ásványi anyagot, nyomelemet, vitamint és rostot tartalmaz, ami megőrzi egészségedet.

A legjobb méregtelenítő

Nem nehéz kitalálni, hogy a dinnyét magas víztartalmának köszönhetően a legjobb méregtelenítő gyümölcsök között tartják számon. Alaposan átmossa a beleket és a veséket, és szinte kicserélődünk a kúra végére.

Amellett, hogy segíti a fehérjék feldolgozását és újrahasznosítását, magas folsavtartalma pozitívan hat a vérkeringésre, így a toxinok gyorsabban tudnak eltávozni a szervezetből. Hamar átmegy a bélcsatornán, így magával viszi a felesleges anyagokat, közben pedig hidratál, valamint fenntartja a sav-bázis egyensúlyt is.

Amennyiben egyedüli célunk a méregtelenítés, úgy három napos kúrát javasolnak a dietetikusok, ennyi idő alatt ugyanis alaposan kitisztul az egész szervezet. Mivel rengeteg rostot is tartalmaz, a fáradékonyság és az álmosság is elkerül minket, helyette frissnek, üdének és energikusnak érezzük majd magunkat, mivel a benne lévő cukor egyből a vérbe jut, így azonnal felpörget.

dinnye2.jpg ()

Wellness Cafe tipp 1.: Míg a görögdinnyét hűtve, a sárgát szobahőmérsékleten tárold, és csak fogyasztás előtt tedd be kis időre a hűtőbe, így tovább megőrzi édeskés zamatát.

Wellness Cafe tipp 2.: Ha nem is tartasz dinnye diétát, akkor is érdemes étkezések előtt falatozgatni belőle, mivel olyannyira felgyorsítja a bélmozgást és elősegíti az emésztést, hogy sokkal gyorsabban bomlanak le az utána bevitt ételek, így megakadályozhatjuk, hogy a felesleg lerakódjon.

Fogyás és szépségápolás együtt

Hogy mitől annyira népszerű a dinnyediéta? Leginkább azért, mert a fogyókúra alatt nem fog kínozni  a farkaséhség, mivel folyamatos jóllakottság-érzéssel jár. Ezen kívül kevés olyan diétás módszer van, amely annyira gyorsan és látványosan hatna, mivel kívül-belül megszépít. Bőrünk csodálatosan puhává és feszessé válik egyrészt a víz, másrészt a benne található rengeteg vitamin miatt (B1-, B2-, C-vitamin). Hatására az olyannyira utált narancsbőr is nagy mértékben mérséklődik, illetve a hajunk/körmük is gyorsan megerősödik.

További hatásai:

– zsírégető
– szabályozza a magas vérnyomást
– erősíti az immunrendszert
– segít a szervezet regenerálásában
– rákellenes
– fokozza a libidót
– serkenti az agyműködést

Frissítő görögdinnye ital

Hozzávalók:

– 3 csésze felkockázott dinnye
– ½ csésze szénsavmentes ásványvíz
– ízlés szerint pár darab mentalevél

A dinnyét turmixoljuk le, majd öntsük az ásványvízhez, tegyük bele a mentaleveleket. Hagyjuk állni egy órát a hűtőben, hogy a menta íze kioldódjon!

Sárgadinnye turmix

Hozzávalók:

1 db sárgadinnye
2 db lime
2 db alma
1 ek. méz

Turmixoljuk össze a hozzávalókat, majd adjunk hozzá pár jégkockát, és már fogyaszthatjuk is!

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X