Főoldal > DIÉTA > Karcsúsodnál? Ezeket az italokat idd cukros üdítő helyett!

Karcsúsodnál? Ezeket az italokat idd cukros üdítő helyett!

diétaétkezésfogyásfogyasztó italitalkalóriakalóriaszegénytáplálkozásüdítő
0

Írta:

Nem kell mindig mindent megenni, főleg, ha lehet inni is. Az italok fontos részei egy diétás időszaknak, hiszen a megfelelő folyadékbevitel nagyon fontos. Ráadásul könnyedén megszeretheted, ezáltal nem csak diétázol, hanem életmódot is váltasz, és még a testednek is kedvezel.

 

A turmixokon és a zöld teán kívül is számtalan olyan ital létezik, ami a karcsúsodást segíti. Hogy miért jobb a zsírégetést így fokozni? Nem biztos, hogy jobb, de mindenképp hasznos és változatosabb. Ahogy idősödik a test, úgy veszít a rugalmasságából is, és ezt valamilyen formában pótolni kell. Miért ne történjen ez úgy, hogy közben a vitaminokat és ásványi anyagokat is megkapja?

Búzafűlé

A búzafűlé a létező legegészségesebb ital, hiszen magában foglalja mindazt az energiát, amire az apró növénykezdeményeknek szükségük van ahhoz, hogy életerőssé váljanak. Már 3 dkg búzafű tartalmazza azt a vitamin- és ásványi anyag mennyiséget, amivel egy nagy adag zöldség rendelkezik. Igen gazdag B-vitaminban, kalciumban, magnéziumban, cinkben, káliumban és szelénben, továbbá erős antioxidáns-forrás. Segíti az emésztést, ezáltal hozzájárul a testsúly csökkenéséhez, ráadásul még az immunrendszer megerősítésében is szerepet játszik.

karcsuital2.jpg ()

Csíra smoothie

A csírák – legyen az búza, brokkoli, bab – fontos és praktikus vitaminforrásnak számítanak ugyanis jóval több telítetlen zsírsavat, ballasztanyagot, vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaznak, mint maguk a zöldségek. Éppen ezért ha a kis zöld kezdeményeket itallá formálod, a hatás sem marad el. Az összetétele variálható és ízléshez igazítható: egy adaghoz általában kevés vizet, egy nagy marék csírát és akár fűszereket is tehetsz. A fahéj, gyömbér vagy a kapor remekül beindítja a fogyást, és az ital kalóriatartalma még mindig csak nagyon alacsony lesz.

Ananász frappé

Az ananász az egyik legjobb választás a fogyókúrához, zsírégető tulajdonsága mellett bromelain enzimet tartalmaz, ami segíti lebontani a fehérjét és az emésztést is könnyíti. Ráadásul egyre jobb idő lesz, egy kis jeges ital pláne jól esik ilyenkor. Az ízvilágot még megdobhatod egy kis ánizzsal, az ananász és a tested is meghálálja.

Zöldséges tea

Választhatod hozzá a gyömbért, a brokkolit, az articsókát, vagy a metélőhagymát. Talán érdekes a zöldség és tea párosítás, de a forrázata mindegyiknek nagyon finom és hatásos, és nem csak a zsírégetés szempontjából.

Gyümölcsös víz

A sima csapvizet is izgalmassá teszi néhány gyümölcs. Dobáld bele a kancsóba, hagyd állni egy kicsit, adj hozzá pár mentalevelet vagy gyógynövényt és kész is a fogyókúrás ital. Hogy mely gyümölcsöket használd? Amelyikhez kedved támad. Eper, narancs, citrom, málna, de ha zöldségekkel is próbálkoznál, akkor az uborkát ki ne hagyd, a legjobb hasi zsírbontónak számít.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X