Főoldal > DIÉTA > Tuti zsírégető az ördögnyelv

Tuti zsírégető az ördögnyelv

diétafogyáskonjakördögnyelvrostzsírégetészsírégető
0

Írta:

Ha eddig csak azt hallottad, hogy sztárok az ördögnyelvtől fogynak, és nem hittél a híreknek, akkor most eláruljuk: mi, is azaz ördögnyelv? És valóban zsírégető hatása van?

Az ördögnyelv egy hosszúkás központi szárú növény, melynek szára köré egy nagy levél csavarodik. leopárdkontyvirágnak is nevezik. A gumós gyökeret és ezt a szárat használják fel különféle célokra, így fogyókúrás szerként is alkalmazzák. Az ördögnyelv Kelet-Ázsia szubtrópusi területein él, hatalmas gumói miatt termesztik, ebből készítik például a konjaklisztet is, amit sűrítésre használnak, mert nagyon jól megköti a vizet és megduzzad.

Régóta használják már

Az ördögnyelv használata sok évre nyúlik vissza, mivel már az ősi Kínában és Japánban is használták. Ma már talán meglepő, de akkoriban, leggyakrabban konyhában jelent meg, mint sűrítőanyag vagy a zselatin helyettesítője. Bár számos gyógyászati felhasználása is ismert volt, többek között az asztma kezelésére használták, mégsem ez volt az elterjed, csak úgy egyszerűen éldegéltek „mellette”.

24162351 - elephant yam, stanley s water-tub, konjac

Betegségek ellen is hatékony

Fogyókúrás előnyei mellett a cukorbetegség, a szívbetegségek és a koleszterines problémák kezelésében is hatásos. De az ördögnyelv port hagyományosan az emésztőrendszer megtisztítására és méregtelenítésre is használták, használják. Igen, egy por, mely tulajdonképpen nem más, mint glükomannánt, aminek textúrája nagyon hasonlít a pektinhez, így számos előnyét is megtartotta, amit a szervezetben fejt ki. Nem tartalmaz zsírt, szénhidrátot és kalóriát sem, ezért is oly népszerű.

Helyes használata, fogyasztása

Vízben feloldva az ördögnyelv egy olyan oldható rostot, gélt képez, amely hatékonyan eltelíti a gyomrot, lassítja a tápanyagok felszívódását és nem emeli meg a vércukorszintet. Ennek köszönhetően sokáig nem érzel majd éhséget, eltelít, aminek hatására kevesebbet fogsz enni, vagyis csökken a kalória bevitel, és megindul a fogyás is. Választhatod shake vagy kapszula formájában, de arra mindig figyelj, hogy ellenőrzött terméket vásárolj!

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X