Főoldal > DIÉTA > Vedd könnyedén a fogyást!

Vedd könnyedén a fogyást!

diétaétkezésfogyástáplálkozás
0

Írta:

Ha nincs fájdalom, nincs eredmény. Törekedj a maximumra vagy add fel. Az emberek többsége az ehhez hasonló hitvallások szerint él. Az egészségünk érdekében azonban egyértelműen hatásosabb, ha nem nyomjuk tövig a gázt.

 

Összeállításunkból most megtudhatod, mely öt dolgot célszerű még könnyebben venned.

Diétánál

Testsúlytól függetlenül divatosak a különböző tisztító és méregtelenítő kúrák, amelynek céljuk, hogy megszabaduljunk a testünkben lerakodott káros anyagoktól. Ez mind nagyszerűen hangzik, azonban egyetlen problémája mégis van: nincs valódi tudományos háttere a méregtelenítésnek. Sőt, ezek az extrém mértékben korlátozó étrendek nagyon ártalmasak: az elektrolitok egyensúlya felbomlik, de akár veseelégtelenséghez is vezethetnek. Az extrém diéták helyett részesítsd előnyben az egészséges, teljes értékű és tiszta étrendet.

Probiotikumok szedésénél

A probiotikumok szedése javítja az emésztést, erősíti az immunrendszert és serkenti az agyi funkciók működését. Amíg a különböző kutatások nem győzik hangsúlyozni a jótékony baktériumok nagyszerű hatásait, néhány a hátrányaira is felhívja a figyelmet. Ha sok különböző probiotikumot viszünk be a szervezetünkbe, az gátolhatja a bélrendszer természetes működését.

A bárban

A túlzott alkoholfogyasztás kétségtelenül kapcsolatba hozható a fő egészségügyi problémákkal, a szívbetegségtől egészen a rákig. Azonban a zéró alkohol elve sem szolgálja szükségtelenül az egészségünket. A mértékletes ivás ugyanis hozzájárul szívünk egészségéhez: azok, akik heti 6 pohár vagy annál kevesebb alkoholt ittak, 29%-kal kisebb volt a kockázatuk a halállal végződő szívbetegségekre, egy tanulmány szerint. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy az egészséged érdekében el kell kezdened alkoholt fogyasztani. Azonban, ha szereted, nyugodtan megihatsz egy-két pohár bort.

lassit2.jpg ()
 A kávégépnél

A kávé nagyszerű antioxidáns forrás, és még nem is beszéltünk kedvelt stimulánsunkról, a koffeinről, amely csökkenti a depresszió, a stroke és a rákos betegségek kockázatát. Néhány bögrényivel feldobhatod a napod, azonban figyelj a mennyiségre, mert könnyen túl lehet adagolni. Négy csészényinél nagyobb mennyiség már 56%-kal növeli a halálozás kockázatát. A cukormentes feketekávé jó választásnak tűnik fogyókúra esetén is, azonban, ha nem bírsz elaludni vagy a mellkasodban dobog a szíved, igyál kevesebbet belőle.

Az ágyban

A kutatásoknak köszönhetően mára már ismerjük az alváshiány káros hatásait, azonban a túlalvás is veszélyes. A Kaliforniai Egyetem kutatói összefüggésbe hozták a 8 óránál több alvást a magasabb halálozási kockázattal. Már korábbi tanulmányok is felhívták a figyelmet arra, hogy 10 óra alvás memóriaproblémákkal, szív- és cukorbetegséggel járhat együtt.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X