Főoldal > DIÉTA > 5 tuti tipp, hogy leolvadjanak a kilók

5 tuti tipp, hogy leolvadjanak a kilók

diétaétkezésétrendfogyókúrarendszeresség
0

Írta:

Kezdjük ott, hogy hiába az edzés, és hiába nyugtatgatod a lelkiismeretet azzal, hogy ebédre is csak egy szál répát ettél, ha kapkodsz az étkezéssel, nem eszel rendszeresen, akkor hiába várod, hogy elérd az álomalakot. A probléma sok esetben a nassolásban rejlik. Észre sem vesszük, és máris nagy mennyiségű kalóriát tudunk felhalmozni egy kis fagyival, csokival, chips-szel. Íme 5 tipp, melyeket érdemes betartanod.

1. Reggelizz!

Nem győzzük hangsúlyozni a reggeli fontosságát. Egyrészt beindítja az anyagcserét, melynek hála a nap folyamán több kalóriát tudsz elégetni, másrészt délig tartó energiával lát el, így elkerülheted, hogy már délelőtt nekiláss a nasssolásnak, illetve, hogy ebédre egy hadseregnek való ételt tömj magadba.

2. Egyél ugyanazon időpontokban!

Ha minden nap nagyjából ugyanabban az időpontokban eszel, akkor ezt a szervezeted megszokja, így jóval kisebb az esélye annak, hogy rád tör a farkaséhség, mely rendszertelen étkezés mellett sokkal sanszosabb.

tipp2.jpg ()

3. Étkezz naponta ötször!

Ez álljon három fő és két kisebb étkezésből. Tehát a reggeli, ebéd, vacsora közé iktass be két kisebb étkezést, amikor elfalatozol egy gyümölcsöt vagy egy joghurtot. Így délelőtt és délután is fenn tudod tartani az energiaszintedet, és megelőzöd azt, hogy a főétkezések alkalmával a kelleténél sokkal többet egyél.

4. 3-4 óránként fogyassz valamit!

Soha ne legyen az, hogy 5-6 óráig étel nélkül maradsz. Egyrészt a vércukorszinted a padlót fogja súrolni, fáradt és energiaszegény leszel, másrészt sokkal nagyobb az esélye annak, hogy hirtelen rád tör az éhség, és otthon kifosztod a hűtőt vagy az utadba eső cukrászdát. Ezt megelőzendő 3-4 óránként mindig rágcsálj el valamit, legyen az egy gyümölcs vagy müzliszelet.

tipp3.jpg ()

5. Hagyj időt az étkezésre!

Állandóan rohansz, és nincs időd rendesen enni? Ez is a visszájára fordulhat. Legalább az étkezések alkalmával szánj arra időt, hogy leülsz, rendesen megrágod az ételt, élvezed az ízeket. A kajálás ne csak valami kényszeres tevékenység legyen, hanem élvezd is. Nem beszélve arról, ha rendesen megrágod az ételt, és koncentrálsz rá, kevesebbet fogsz belőle fogyasztani.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X