Főoldal > DIÉTA > 6 tuti zsírbontó tipp

6 tuti zsírbontó tipp

diétafogyásrostvitaminvízzsírzsírbontás
0

Írta:

Nem könnyű megszabadulni a felhalmozódott zsírpárnáktól a testeden, de nem is lehetetlen: ezekkel a tippekkel könnyebb lesz a zsírégetés!

Rost

Ahhoz, hogy hatékonyabban menjen a súlyvesztés, naponta legalább 20 gramm rostot szükséges elfogyasztanod, melynek legjobb forrása a teljes kiőrlésű gabona, a gyümölcsök és zöldségek. A rosttal nemcsak a fogyókúrádat segítheted elő, de a súlygyarapodást is megelőzheted, így, mielőtt megvárnád, hogy felkússzanak a nem várt kilók, mindenképp iktass be több rostot az étrendedbe!

Kalcium és D-vitamin

Nem szabad arról sem megfeledkeznünk, hogy egy nap megfelelő mennyiségű kalciumot és D-vitamint juttassunk be a szervezetünkbe, melyek elengedhetetlenek a csontok felépítésében, és egy friss tanulmány szerint a fogyást is elősegítik. A D-vitamin ráadásul elengedhetetlen a szív- és érrendszer megfelelő működéséhez. A kalcium legfőbb forrásai a tejtermékek, míg a D-vitamin viszonylag kevés élelmiszerben található meg, de a halban, a marhamájban és a tojássárgájában igen, úgyhogy fogyaszd ezeket rendszeresen.

Jó zsírok

Ha szeretnéd, hogy diétád sikeres legyen, semmiképpen se száműzd étrendedből a jó zsírokat. Ide tartozik az omega-3 zsírsav és a telítetlen zsírok, melyek többek közt az avokádóban, olajokban, bizonyos halakban, dióban, sőt, a csokoládéban is megtalálhatóak. Az omega-3 zsírsav nemcsak a fogyást segíti elő, de csökkenti az étvágyat, és a szívelégtelenségek is megelőzhetőek vele.

zsirbonto2.jpg ()

Fehérje

Naponta háromszor érdemes fogyasztanod tejtermékekből és sovány húsokból származó fehérjét. Hogy miért? A fehérje nemcsak az izmok fejlődéséhez nélkülözhetetlen, de hosszú időre eltelít, mely éppenséggel nem hátrány, ha a fogyás a célod.

Víz

Naponta 2-2,5 liter folyadékra van szükségünk. Hogy miért a víz az ideális választás? Egyrészt eltelít, így érdemes étkezések előtt lehajtanod egy pohár vizet, másrészt kalóriamentes, így, ha a cukros üdítőitalokat, tejszínhabos kávét lecseréled vízre, máris rengeteg kalóriát spóroltál meg egy nap alatt.

Zöld tea

Fogyassz el minden nap három csésze zöld teát, és meglátod, sokkal gyorsabban olvadnak le rólad a kilók. A zöld tea ugyanis olyan antioxidánsokat tartalmaz, mely elősegíti a zsírok lebontását, különösen a has körül.

Fotó: Profimedia.hu


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X