Főoldal > DIÉTA > 5 egészséges gyorskaja, amitől tényleg lefogyhatsz

5 egészséges gyorskaja, amitől tényleg lefogyhatsz

diétaétkezésfogyáshamburgersalátaszendvicstaco
0

Írta:

Taco, hamburger, pizza – némelyik nem is olyan egészségtelen, mint gondolnád – sőt! Összegyűjtöttük a legszuperebb gyorsételeket, amik nemcsak isteniek, de a diétás étrendedben is remekül helyt állnak majd.

Csirkemelles hamburger

Nagyon finom, laktató és szinte minden gyorskajáldában kivétel nélkül kapható. A legtöbb ilyen hamburger 250 és 300 kalória között van (ami megfelel egy főételnek), ráadásul ezt akár menet közben is bekaphatod, mert nem kell hozzá se kés, se villa.

Átlagos fehérjemennyiség: 41 g

Átlagos szénhidráttartalom: 49 g (3 g rost, 11 g cukor)

Átlagos zsírtartalom: 6 g

Szendvicsek

Nagyon könnyű egészséges szendvicseket bezsebelni a város közepén – amennyiben te választod ki a hozzávalókat. Ha több zöldséget és sovány húst (csirke, pulyka, halak) választasz, mint zsíros sajtokat, önteteket és más plusz kalóriabombákat, akkor úgy lakhatsz jól a 15-20 cm-es szendvicseddel, hogy közben még jótékony táplálékot is vittél be a szervezetedbe.

Átlagos fehérjemennyiség: 23 g

Átlagos szénhidráttartalom: 46 g (8 g rost, 7 g cukor)

Átlagos zsírtartalom: 17 g

Taco

A méretük általában adott és nagyon összeválogatni sem lehet a hozzávalókat benne, viszont nagyon finomak, laktatóak és kis mennyiségben nem hizlalnak. Csupán arra kell figyelned, hogy a tacod ne legyen tele mindenféle szósszal és öntettel, és könnyen a napi kalóriahatárodon belül maradhatsz.

Átlagos fehérjemennyiség: 16 g

Átlagos szénhidráttartalom: 50 g (9 g rost, 5 g cukor)

Átlagos zsírtartalom: 19 g

44653606 - mexican food - delicious tacos with ground beef

Saláták

Reméljük, nem hiszed azt, hogy a gyorsétteremben kapható öntetes saláták kevesebb kalóriát tartalmaznak, mint a burgerek és a pizzák, mert ha igen, tévedsz! Ezek a saláták általában 200-400 kalória között mozognak, tehát jobban meg vannak spékelve, mint gondoltad volna. Plusz, kevesebb ideig fogsz jóllakni tőle, mert a zöldségek hamar lebontódnak a szervezetben. Azért még mindig jól jársz vele, ha diétázol, de szószt tényleg ne kérj hozzá.

Átlagos fehérjemennyiség: 20 g

Átlagos szénhidráttartalom: 40 g (7 g rost, 6 g cukor)

Átlagos zsírtartalom: 12 g

Hamburgerek

A hagyományos, marhahúsos-zöldséges hambi sem olyan szörnyeteg, mint amilyennek mondják, ha azt egy nemzetközi gyorsétteremben veszed. Hogy miért ott? Máshol könnyen felturbózhatják a kajákat transzzsírsavakkal, itt viszont ez nem fordulhat elő: minden szendvics kalóriatartalmát feltüntetik a honlapjukon, amit nem térhetnek el. Plusz, sok protein található bennük, ami szintén jó hír!

Átlagos fehérjemennyiség: 30 g

Átlagos szénhidráttartalom: 30 g (7 g rost, 6 g cukor)

Átlagos zsírtartalom: 20 g

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X