Főoldal > DIÉTA > 8 étel, amiért rajonganak a fitt emberek

8 étel, amiért rajonganak a fitt emberek

diétaételtáplálkozás
0

Írta:

Ha szeretnél fitt és egészséges lenni, minél gyakrabban edd a következő ételeket!

1. Görög joghurt

Egészséges, finom, tápláló és sokoldalú. Isteni alap a salátaöntetekhez, de szinte bármely étel mellé passzol.

Wellness Cafe tipp: a sütés előtti estén pácold görög joghurtba a húsokat, omlósra puhulnak majd. Bár a grillezés szezonja még messze van, de ez csak azt jelenti, hogy addig is tovább tökéletesítheted a konyhában a pácolás tudományát! A nyárnyitó kerti partin garantáltan le fog esni a vendégek álla!

2. Mandula

Népszerű nassolnivaló, mert E-vitaminban, magnéziumban és telítetlen zsírsavakban gazdag. Egy marék mandula tökéletes délutáni snack, de nagyszerű a reggeli teához vagy kávéhoz is.

Wellness Cafe tipp: aprítsd durvára, és pirítsd meg egy kis olívaolajon a mandulát. Mennyei finom lesz tőle a salátád!

3. Avokádó

A szívbarát avokádónak is mindenképpen szerepelnie kell a legegészségesebb ételek között. A hagyományos guacamole szósz, amelynek a zöld növény az alapja, még gazdagabb, még krémesebb az avokádóban lévő vitaminoktól és ásványi anyagoktól.

Wellness Cafe tipp: vásárláskor figyelj oda, hogy érett avokádót válassz. Akkor lesz finom, ha egy kissé puhább és érzed az illatát is.

4. Lazac

Az egészséges táplálkozás szuper kiegészítője a lazac, főleg akkor, ha a fehérjebevitelt szeretnéd növelni. Érdemes minél többet fogyasztani belőle az omega-3 zsírsav tartalma miatt is.

Wellness Cafe tipp: a lazac ízvilágához kitűnően passzol a rozmaring, a kakukkfű és az oregánó. Éttermi szintű vacsorát állíthatsz össze belőlük!

potatoe2.jpg ()

5. Édesburgonya

Ugyan gyakran kap rossz kritikát, de az igazság az, hogy az édesburgonya nagyon is egészséges. Amellett, hogy gazdag káliumban, amely segít kontroll alatt tartani a vérnyomást, tele van rosttal, B- és C-vitaminnal is.

Wellness Cafe tipp: következő alkalommal, amikor sült krumplira vágysz, kóstold meg a kétszersült édesburgonyát. Nem fogsz csalódni!

6. Étcsokoládé

Az élet nem lenne teljes, ha nem fogyaszthatnánk legalább egy kis csokit. Szerencsére az étcsokoládénak magas az antioxidáns tartalma, így bátran fogyaszthatunk belőle heti 1-2 kockát. A lényeg itt is a mértékletesség.

Wellness Cafe tipp: ha igazán finomra vágysz, kóstold meg a cseresznyés étcsokoládét. Igazi luxus élmény!

7. Áfonya

Minden egészséges konyha alapvető tartozéka az antioxidánsban dús áfonya. Aszalt gyümölcsként is ugyanolyan jótékony hatású.

Wellness Cafe tipp: az áfonyát keverd össze egy kis lenmaggal, tejsavóval és kevés agavé nektárral, és kész is a fenséges edzés utáni turmix!

8. Vörösbor

Imádjuk a vörösbort! Mértékkel fogyasztva (napi 1 dl) szuperegészséges, sőt a legújabb kutatások szerint kulcsfontosságú lehet a hosszú élethez vezető úton.

Wellness Cafe tipp: nyakunkon a forraltbor-szezon! Némi naranccsal, citrommal és fűszerekkel csodálatos italt készíthetsz vörösborból a hideg estékre.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X