Főoldal > DIÉTA > Ez minden idők 10 leghatékonyabb diéta tippje

Ez minden idők 10 leghatékonyabb diéta tippje

diétaétkezésfogyásfogyókúratápanyagtáplálkozás
0

Írta:

Biztosan te is számtalan jó tanáccsal találkoztál már, mit hogy csinálj, ha fogyni szeretnél. Összeszedtük a legjobb, és biztosan működőképes diétatippeket!

1. Egy kicsi maradjon belőle!

Minden fogás harmadát hagyd a tányérodon! Egy tanulmány arra hívja fel a figyelmet, ha az adagokat 25 százalékkal csökkentjük, akkor 800 kalóriával kevesebbet eszünk a nap folyamán, mégsem marad ki egy étkezés sem.

2. Ints búcsút a nagy kiszereléseknek és a felhalmozásnak!

Ne vásárolj nagy kiszereléseket, és ne halmozz fel túl nagy tartalékot semmiből se! Több kutatás is azt bizonyítja, hogy azok az emberek, akik meglehetősen nagy készletet tartanak otthon az élelmiszerekből, jóval többet is fogyasztanak (kiváltképp, ha az ennivaló jól látható és könnyen hozzáférhető helyen van).

3. Jöhetnek a vízalapú ételek!

Minél gyakrabban majszolj vízben gazdag finomságokat, például friss gyümölcsöket és zöldségeket. Ezekből nagyobb mennyiségeket is elpusztíthatsz, anélkül, hogy sok felesleges kalóriával terhelnéd a szervezeted.

4. Naponta egy alma…

Legalább egy alma mindennap szerepeljen az étrendedben. Egy tanulmányban azt is megfigyelték, hogy azok, akik néhány perccel az étkezés előtt megettek egy almát, később 190 kalóriával kevesebbet vettek magukhoz, mint azok, akik csak almalevet kortyoltak.

5. Lassan rágj!

Az agyunknak 20 percre van szüksége ahhoz, hogy “megkapja a teltségérzés üzenetét”. Tehát, legalább ennyi ideig tartsanak az étkezéseid, így elkerülheted, hogy később kínzó éhségrohamok törjenek rád.

tippek2.jpg ()

6. Bővelkedjen proteinben!

Minden egyes fogás és nass tartalmazzon egy adag proteint is (az étkezéseknél ez legyen 100 gramm mennyiség, vagy körülbelül olyan nagyságú, mint az öklöd). Kutatások szerint a fehérje elősegíti, hogy hosszabb távon telítve érezd magad, mivel stabilizálja a vércukor szintet.

7. Gyümölcs kontra gyümölcslé

Amikor csak lehet, mindig válaszd inkább az egész gyümölcsöt a gyümölcslé helyett. Sokkal inkább eltelít, hiszen ahelyett, hogy elszürcsölnéd, meg kell rágnod, és még jó néhány kalóriát is megspórolhatsz ily módon (például, ha lecseréled a reggeli két deci narancslét egy fél grapefruitra majdnem 60 kalóriát takaríthatsz meg).

8. Porciózd ki az édességet!

Úgy mint, zsírszegény pudingot egy kisebb csészébe beleöntve, vagy egy-két kocka étcsokoládét. Amikor tényleg menthetetlenül hatalmába kerít a nassolhatnék, akkor ezekből csemegézhetsz, de csak egyet kapj be.

9. Óvatosan a rostokkal!           

Figyelj oda a rostbeviteledre! Noha ez egy valóban áldásos hatású tápanyag, mégis, ha túl sok szerepel belőle az étrendedben, akkor nagyon gyorsan kellemetlen puffadáshoz vezethet.

10. Kerüld el a magas sótartalmú ételeket!

Amennyire csak lehet, küszöböld ki a vízvisszatartás lehetőségét! Óvakodj a magas nátriumtartalmú készítményektől, például a konzerv formában kapható ételektől és a fagyasztott termékektől (adagonként 550 mg az optimális nátrium tartalom).


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X