Főoldal > DIÉTA > Top 6 zsírégető gyümölcs őszre

Top 6 zsírégető gyümölcs őszre

diétafogyásfogyókúragyümölcsősz
0

Írta:

Ezek a finom, vitamindús gyümölcsök garantáltan segítenek majd a zsírégetési folyamatok felgyorsításában is!

Alma

Nem véletlenül az alma az első a listán. Valószínűleg a népszerű gyümölcs az egyik legsokoldalúbb őszi étel, ugyanis nem csak tápanyagokban és rostokban gazdag, hanem az italoktól és a főételektől kezdve a desszertekig bármihez felhasználható. Az alma tehát tökéletes bázisát képezheti egy testsúlycsökkentő étrendnek. Az alacsony kalóriatartalmú, vitaminokban, rostban és ásványi anyagokban bővelkedő gyümölcs segít megfelelő tartományban tartani a vércukorszintet, és a magas kalóriatartalmú ételek utáni sóvárgás is elkerülhető a segítségével. Bónuszként alacsony nátriumtartalmának köszönhetően segít megelőzni a szervezet vízvisszatartását.

Körte

A körte rostban gazdag, így segít az emésztőrendszer szabályozásában, és a benne található pektintől tovább jóllakott maradsz. Egy darab édes, lédús gyümölcs mindössze 100 kalóriát tartalmaz, ezért a főétkezések közötti rágcsálnivalóként, vagy étkezések utáni desszertként egyaránt kiváló.

korte2jo.jpg ()

Mandarin

Fel szeretnéd venni a harcot a hidegebb idő miatt felkúszott pluszkilókkal? Próbáld ki a mandarint! Ez az antioxidánsokban gazdag gyümölcs nem csak a súlyvesztésben lehet a segítségedre, hanem az immunrendszeredet is erősíti. A mandarin darabonként kevesebb mint 50 kalóriát tartalmaz, kielégíti az édesség utáni vágyat, és elnyomja az éhségérzetet.

Gránátalma

A gránátalma rendkívül tápláló és magas rosttartalmának köszönhetően segít a vércukorszint szabályozásában is. Egy csésze gránátalmával (ami 150 kalóriát tartalmaz) rengeteg C-és K-vitamint, folsavat és káliumot juttatsz a szervezetedbe. Figyelj azonban arra, hogy ne csak folyékony formában fogyaszd, a legeredményesebb fogyókúrás hatását ugyanis akkor érheted el, ha megeszed a gyümölcsöt.

Vörös áfonya

Fél csésze a friss vörös áfonyából kiváló élelmi rost-forrás és mindössze 25 kalóriát tartalmaz. Emellett az áfonyában található polifenolok és flavonoidok segítenek az egészséges szívműködésben és az immunrendszerre is jótékony hatást gyakorolnak. Ha gazdag ízélményt szeretnél extra zsír nélkül, add hozzá a muffinokhoz, salátákhoz vagy akár a rizshez is.

Bodzabogyó

Ez a lilásfekete bogyós gyümölcs tele van káliummal, ami segít a vérnyomás csökkentésében, és edzések alatt a kondíciód megőrzésében. A bodzabogyó a hasi zsír redukálásában is a segítségedre lehet: az állatkísérletek kimutatták, hogy egy benne található vegyület jótékony hatással lehet a testsúly mérséklésére, különösen, ami a hasi zsírt illeti. Reggelenként kenj bodzalekvárt a teljes kiőrlésű pirítósra vaj helyett.

Fotó: Pinterest


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X