Főoldal > DIÉTA > Űzd ki a mérgeket könnyedén!

Űzd ki a mérgeket könnyedén!

betegségegészségemésztésgyümölcsimmunrendszerméregtelenítés
0

Írta:

Tisztítsd meg a szervezeted a felgyülemlett méreg- és salakanyagoktól, legyél sokkal egészségesebb ezekkel a tippekkel!

Le a gluténnal és a gyorskajával!

Amikor a gyorséttermek kínálatát „műkaja” vagy „szemét kaja” (junk food) névvel illetik, sajnos nem tévednek nagyot: az ilyen ételek ugyanis valóban tele vannak tartósítószerrel, térfogatnövelővel, ételszínezékekkel és gluténnal. Ezek mindegyike felborítja az anyagcsere-folyamatokat és olyan méreganyagokat juttat a szervezetbe, amik utána nagyon nehezen vagy egyáltalán nem ürülnek ki. Úgyhogy el a kezekkel!

Csodaszerek

Aranygyökér, neem és gyermekláncfű – ez a három növény alkotja a méregtelenítés szentháromságát. Főzhetsz belőlük teát vagy fogyaszthatod őket étrendkiegészítő formájában is, mindenképp extra gyorsasággal (és kíméletesen) segítenek kiüríteni a méreganyagokat a testedből. Örök hálánk értük a természet istenasszonyának!

Gyümölcsök és ZÖLDségek

Tudtad, hogy majdnem minden egészséges, ami zöld színű? Jó, mondjuk a penészt kivéve, bár bizonyos sajtfajtákon még az is fogyasztható. Ha viszont a méregtelenítés útjára lépsz, semmiképp ne hagyd ki az étrendedből a zöld színű zöldségeket és gyümölcsöket: a lime-ot, a szőlőt, az uborkát (héj nélkül!), a zöldalmát, a zöldbabot és hasonlókat. A zöld gyümölcsök gyümölcslé formájában is ugyanolyan egészségesek (almalé, szőlőlé, lime-lé), ja, és el ne felejtsük a zöld tea varázserejét!

mereg2.jpg ()

Cukor nélkül

Na jó, azért nem teljesen, de a finomított cukrot tartalmazó ételeket és italokat a méregtelenítés idejére jó, ha száműzöd az étrendedből. A cukor ugyanis nagyon nehezen tisztul ki, és a vércukorszintedre is rossz hatással lehet, szóval válaszd helyette a barna cukrot, a nádcukrot vagy a sztíviát. A mesterséges édesítőszereket pedig felejtsd el, mert ugyanúgy lerakódnak az érfalakon, mint a fehér cukor!

Lélegezz

Parfüm, füst, por, benzingőz…az orrod és az agyad nap mint nap rengeteg ingernek van kitéve, így a tüdődnek nagyon ritkán van alkalma, hogy kipihenje magát egy kicsit. Pedig a méregtelenítéshez ez is hozzátartozik.

Wellness Cafe tipp: reggelenként, közvetlenül ébredés után nyisd ki az ablakot, és behunyt szemmel lélegezz nagyokat 2-3 percen át. Sokkal üdébben indul majd a napod!

Dolgozz meg érte

Akárcsak a legtöbb életmódprogram, a méregtelenítés sem teljes mozgás nélkül: a méreganyagok nagy része az izzadtsággal képes a legjobban távozni a testedből. Azonban az elvesztett energiát pótolni is kell, szóval edzés után dobj be egy jó nagy pohár gyümölcslevet, ami garantáltan újratölti a sejtjeidet, és még finom is. Hiszen mindenünk a gyümölcs!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X