Főoldal > DIÉTA > Élelmiszerek, amik finomak és csökkentik az étvágyat

Élelmiszerek, amik finomak és csökkentik az étvágyat

diétaételétkezésétvágyfogyáskávévízzöldség
0

Írta:

Jó lenne pár kilót fogyni, de nem akarod megvonni magad semmilyen finom falattól? Talán a Te konyhád is tele van olyan kincsekkel, amik nem hizlalnak, sőt – még az étvágyad is csökkentik!

Kávé

A koffeinnek hála gyorsabb anyagcserére, a kávészemekben található antioxidánsok miatt pedig tele bendőre számíthatsz! Arra azért ügyelj, hogy ne fogyaszd cukorral, tejjel vagy tejszínhabbal a kis feketédet! Sőt, a napi háromnál több csésze eszpresszó kifejezetten rossz hatással van az idegrendszerre, ráadásul ingerültté is tesz – úgyhogy csak mértékkel!

Tojás

Talán már hallottad, hogy az élsportolók és a testépítők rengeteg tojást esznek – pontosan azért, mert feltölti őket energiával, tápláló, és hosszú ideig nem kívánnak más ételt. Mielőtt azt hinnéd, ez csak üres beszéd, hadd győzzünk meg! Egy tanulmány szerint az, aki reggelire 2 tojásból készült rántottát fogyaszt, átlagosan 250 (!) kalóriával kevesebbet eszik, mint aki kihagyni a napi rutinjából a tojást.

Cayenne bors

A chili egyik meghatározó összetevője nagyon mar, ezért csak a csípős ízek kedvelői vessék be otthon! Egy kutatás szerint már napi fél kiskanál borstól 20 kalóriával kevesebb ételt fogyasztunk, arról nem is beszélve, hogy a csípős íz úgy eltelíti a gyomrunkat, hogy kevesebb ételt eszünk majd meg a következő étkezéskor. Jól hangzik, ugye? A hatás viszont csak azoknál érvényesül, akik ritkán fogyasztanak chilli paprikát

Alma

„Mindennap egy alma, az orvost távol tartja” – ez a mondás a közhiedelemmel ellentétben nagyon is igaz, sőt! Megannyi más pozitív tulajdonsága van az almának, amiről nem is tudtál: például fogyasztó hatású! A magas pektin- és rosttartalma eltelíti a gyomrot, míg a lassú felszívódásának köszönhetően csak órákkal később leszel éhes – de akkor sem egyik pillanatról a másikra fog rád törni az éhség!

36769077 - fresh apples and a bowl of raw and unfiltered organic apple cider vinegar with mother enzymes

Víz

Nem tartalmaz kalóriát, viszont nagyon jól telít. Sokszor mondják, hogy a fogyózók a sikeres diéta érdekében minden főétkezés előtt igyanak meg egy pohár vizet. De azt is érdemes megjegyezni, hogy sokszor csak azért érzünk éhséget, mert szomjasak vagyunk – így mielőtt rád törne a farkasétvágy, mindenképpen igyál egy kis vizet!

Zöldségleves

A fő alkotóeleme a víz, ami telíti a gyomrod és nem tartalmaz kalóriát, valamint a vitaminokkal teli zöldségek, amik kombinációja gyorsan és hatásosan fogja a korgó gyomrodat eltelíteni. Ha például az éttermi főfogás egy kicsit nehezebb, bátran kérj előételnek egy kis levest – és máris kevesebb kalóriát fogsz megenni!

Mandula

Az olajos magvak kiváló nassolnivalók, valamint tele vannak olyan értékes tápanyagokkal, mint a magnézium, az E-, valamint B1-, B2-, és B6-vitaminok. Egy 2006-os tanulmány szerint laktatóak is, ezért megéri őket fogyasztani, ha le akarsz adni pár kilót!

Zöldséglevek

A saláták, zöldségek nem minden esetben csökkentik az éhségünket, viszont vannak olyan préselt zöldséglevek, mint a házi készítésű zöld smootiek, valamint a paradicsom– és répalé, amik a magas rosttartalmuknak köszönhetően pillanatok alatt képesek eltelíteni a gyomrot – csakúgy, mint a cukormentes gyümölcslevek.

Fotó: 123FR


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X