Főoldal > DIÉTA > Így süsd meg a világ legfinomabb pirítósát!

Így süsd meg a világ legfinomabb pirítósát!

diétaétkezéspirítóspirítós kenyérreggelitáplálkozás
0

Írta:

Ugye te is gyakran eszel pirítóst reggelire – esetleg ebédre vagy vacsorára?

Bármennyire is egyszerű elkészíteni, egy most megjelent amerikai szakácsköny szerint szinte biztos, hogy nem megfelelően csinálod. A szerző szerint a legfinomabb pirítós nem kenyérpirítóban, hanem hagyományos grillsütőben készül.

El is magyarázza miért.

„Ezzel a módszerrel a pirítós extrafinom ízt kap, emellett vastagabb szeleteket is tehetsz bele mint a hagyományos pirítóba.

Íme a kipróbált pirítóssütő módszer lépésről lépésre.

1. Spricceld be a kenyér mindkét oldalát (extraszűz olivaolajjal vagy szőlőmag olajjal a legjobb), vagy kend meg olvasztott vajjal, és sózd meg egy csipet kóser sóval.

2. Helyezd a rácsot a sütő felső harmadához közel, pár centivel a fűtőszál alá, és melegítsd jól elő. Ha van egy régi grillsütőd, akkor úgy kapsz jó eredményt, ha egy sütőpapírt teszel tepsire úgy, hogy az pár centire legyen a fűtőszál alatt.

piritos2.jpg ()

3. Tedd rá a kenyeret a sütőpapírra, és 2-3 percig süsd, addig, amíg aranybarna nem lesz. Folyamatosan figyeld a kenyeret, nehogy megégjen.

4. Fordítsd meg a kenyeret, és a másik oldalát is süsd aranybarnára 1-2 percen keresztül.

Jó étvágyat!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X