Főoldal > DIÉTA > Túlzásba vitted az evést? Így hozd helyre!

Túlzásba vitted az evést? Így hozd helyre!

diétaétkezésfogyáshasfájáshízástáplálkozástúlevés
0

Írta:

Túl sokat ettél? Kiadós étkezések voltak a hétvégén? Az alábbi tippek segíteni fognak abban, hogy minél gyorsabban és kevesebb gonddal legyél túl a nagy zabálások utáni időszakon.

 

Az alkalmankénti megingások nem okoznak visszafordíthatatlan károkat a szervezetedben, de nagyon fontos, hogy egy-egy túlevéses nap után visszatérj a normális kerékvágásba.

Belefér, sőt normális, hogy néha kikapcsolódásra vágysz. Fontos, hogy ezt is tudatosítsd magadban, valamint azt, hogy ez csak egyszeri alkalom volt. Nincs vele baj, de ne váljon mindennapossá, mert könnyen hízáshoz, egészségügyi gondokhoz vezethet. Próbáld meg betartani az alábbi 3 pontot, s minden rendben lesz.

1. Hagyd a gyomrod korogni!

Hagyd, hogy egy kicsit éhesnek érezd magad, majd válassz egy könnyű, de fehérjében gazdag reggelit, például tojást, teljes kiőrlésű pirítóst, vagy egy kis tál müzlit joghurttal és bogyós gyümölcsökkel.

falas2.jpg ()

2. Hidratálj!

A kiszáradás gyakran vezet éhséghez, majd mértéktelen zabáláshoz. Különösen a magas zsír- és sótartalmú ételek után figyelj oda a megfelelő mennyiségű víz bevitelére! Könnyebb, ha egész nap van a kezed ügyében egy üveg, és mindig apró kortyokat iszol belőle.

3. Vidd a hazait!

A kutatások azt mutatják, hogy azok, akik otthonról viszik az ételt, vékonyabbak. Amikor otthonról viszed az ennivalót, egészségesebb verziót tudsz kiválasztani, például zöldséges pizzát, sütőben sült ételeket eszel. Arról nem is beszélve, hogy ha leszaladsz a büfébe, vagy a közeli kisboltba, valószínűleg éhesen fogsz vásárolni, az pedig mindig sok zsírral és szénhidráttal jár. Plusz, az éttermi, gyorséttermi adagok általában nagyobbak a normálnál, így többet is eszel belőlük, mint amennyit egyébként.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X