Főoldal > DIÉTA > 5 tipp: kerülj harmóniába karácsonyra

5 tipp: kerülj harmóniába karácsonyra

egészségfagyasztottgyümölcskarácsonymélyhűtöttzöldség
0

Írta:

Gondoltál már arra, mennyi idegeskedést megspórolnál a készülődés időszakában azzal, ha nem rohangálnál fejvesztve ajándékok után?

No stress

Ki mondja, hogy nem lehetnek alternatív megoldásaid az üzletekben való lökdösődés helyett? Ha időben elkezdesz nézelődni, nem csupán olcsóbban jössz ki, de elkerülöd a tumultust is, és így nem kell egy teljes szabadnapot kivenned, amikor kétségbeesve rongyolsz egyik üzletből a másikba.

Csináld másképp

De választhatod az internetes vásárlást is (csak vigyázz, nehogy rákattanj, mert addiktív), vagy ha van rá időd és lehetőséged, készíts saját kezűleg ajándékokat! A barkácsáruházakban hemzsegnek a dekorálásra váró alapanyagok, szóval vedd elő a kreativitásod, annál is inkább, mert az alkotómunka szintén remek stresszűző.

Program program hátán

Emlékszel, hogy a napsütésen túl mi volt a legjobb a nyárban? Hogy az élet valahogy mindig nyugisabbnak tűnik olyankor, az emberek több minőségi időt töltenek el barátokkal vagy egyedül, mert egyszerűen nyáron jobb kimozdulni. De gondoltál már arra, hogy télen is milyen rengeteg programlehetőség vár rád? Színházak, mozik és kiállítások garmadája próbál kicsalogatni a kuckódból, és mi lenne jobb ürügy egy kellemes baráti estéhez, mint például egy csoportos színházlátogatás, ami után beültök valami hangulatos helyre egy pohár forralt borra?

harmony2.jpg ()

Mozdulj és falatozz

Van más ötletünk is, ha az együttlét öröme mellett az egészségedre is ügyelnél: nem lehet elégszer elmondani, milyen sokan állnak le télen a testedzéssel, vagy legalábbis drasztikusan csökkentik a mozgással töltött órák számát. Ha viszont barátnőkkel mész, az edzés sem tűnik tortúrának, és a hangulatod is sokat javul (főleg, ha beiktattok utána egy kis szaunát is). Emellett figyelj oda a megfelelő vitaminbevitelre is! Télen kevés a friss gyümölcs? Pedig csak a mélyhűtőbe kell nyúlnod egy csomag gyorsfagyasztott erdei gyümölcskeverékért vagy isteni magozott meggyért!

Nyugalom a léleknek

Végül, de egyáltalán nem utolsósorban, a karácsony előtti napokban nagyon fontos, hogy a lelked is egyensúlyba kerüljön. Ez az elmélyedés időszaka, amikor a családnak és a barátoknak nem csupán ajándékot adunk, de egy rövid időre igyekszünk igazán oda is figyelni rájuk, mert erre sajnos év közben ritkán van idő. Ezért a tanácsunk nagyon egyszerű: beszélgessetek sokat! Nézegessetek fényképeket, üljetek le otthon egy pohár likőr mellé, és töltsetek időt kizárólag azzal, hogy nagyon erősen egymásra figyeltek. Így a karácsony valóban azt adja majd, amit várunk tőle: nyugalmat, békét és szeretetet.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X