Főoldal > DIÉTA > Így faragd le magadról a fölös kilókat!

Így faragd le magadról a fölös kilókat!

diétaegészségéletmódváltásfogyásfogyókúralapos hasmozgás
0

Írta:

Szeretnéd könnyen visszanyerni a versenysúlyod, és ezért hajlandó vagy tenni is? Helyes! Tippjeinkkel segítünk ebben!

Foglald el magad

A karácsonyi időszak nem csak a nagy evések, de a lazítások ideje is. Ezért nem csak az ételek minősége és mennyisége jelenti a problémát, hanem azok gyakorisága is. Ha ugyanis otthon lébecolsz egész nap, egész biztosan gyakrabban fordulsz meg a konyhában és eszel valamit. Nem baj, ha egy kicsit leengedsz ilyenkor, viszont még jól is jön a fogyókúrád szempontjából a januári pörgés. Ha nincs is különösebb dolgod, akkor is foglald le magad valamivel, nehogy pótcselekvés maradjon az evés.

Kövess minél több életmódrovatot

Amennyire ártalmas lehet a közösségi média, ha nem megfelelő módon használjuk, olyannyira előnyt is lehet kovácsolni belőle. Ha tényleg fontos számodra egészséged megőrzése és a fölös kilók eltüntetése, nézegess minél több egészséges táplálkozással és sporttal kapcsolatos rovatot. Szerencsére ezek az oldalak akkor is szembe jöhetnek veled, ha éppen nem is ilyen szándékkal netezel, elég ha csak lájkolod vagy követed őket Facebook-on vagy Instagramon. Ha van számodra szimpi edző vagy fitneszbajnok, kövesd bátran az ő oldalát is. Hidd el, nagyon nagy motiváló erővel bír, ha profik adnak tanácsokat.

63066428 - concept of how a girl's body changing - from fat belly to perfect waist and abs on the background of a chalkboard. self-improvement and sport. athletic body. workout and fitness.

Vegyél edzőtermi bérletet

Valószínűleg a nagy ünnepi lakomák között te is szabadkoztál, hogy januártól tuti rendszeresen mozogni fogsz, de fogalmad sincs, hogyan is vedd rá magad? Talán nincs is ennél nagyobb motiváló erő annál, minthogy az, ha bérletet veszel. Ha már egyszer kiadtál rá egy nagyobb összeget, valószínűleg úgysem hagyod kárba veszni a pénzedet. Persze az egészség és a fittség is igen nagy motiváció, de valljuk be, így biztos, hogy könnyebben ráveszed magad az edzésre.

Töltsd fel csupa egészséges étellel az éléskamrád

Nagyon jó módszer, hogy amint megkapod a fizetésedet, csinálsz egy nagy bevásárlást, és minden olyan háztartási dolgot, tartós élelmiszert megvásárolsz, amire az adott hónapban előreláthatólag szükséged lesz. Ha rendszeresíted ezt a szokásodat, és tudatosan csak egészséges ételeket, alapanyagokat vásárolsz, nem csak pénzt spórolhatsz meg ezzel, hanem időt is, hiszen nem kell naponta a közértbe rohangálnod, csökkentve ezzel a kísértésbe esések lehetőségének számát is. Ha tudod, hogy mindig van otthon tojás, mandulatej, zabpehely, zöldség és gyümölcs, egész biztosan egészséges reggelit és vacsit fogsz készíteni magadnak minden egyes nap.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X