Főoldal > DIÉTA > 6 diétás tipp, és meglesz a nyári bikiniforma!

6 diétás tipp, és meglesz a nyári bikiniforma!

diétafogyáslapos has
0

Írta:

Még nem késő változtatni néhány rosszul berögzült szokásodon, hogy idén magabiztosan feszíthess a bikinidben a strandon!

1. TEDD: Nyugodtan egyél este 6 után is!

Az esténként elfogyasztott kalóriák nem feltétlenül vezetnek elhízáshoz, hacsak nem egy nagy doboznyi jégkrémről van szó, amivel a vacsorádat kíséred le. Az igazság az, hogy ha például csak munka után tudsz eljárni edzeni, nagyon is szükséged van az este elfogyasztott ételekre. A szervezetednek addig van szüksége energiára, amíg aktív vagy, így ha az éjszakai baglyok táborába tartozol, akkor a késői vacsora is indokolt lehet.

2. NE TEDD: Soha ne hagyj ki étkezést!

Kevesebb étel = kevesebb kalória, ergó fogyni fogsz, ugye? Sajnos ez nem ilyen egyszerű. Ha nem eszel eleget, az anyagcseréd lelassul, és az állandó éhségérzet miatt falási rohamaid lehetnek, nem is beszélve arról, hogy nem lesz energiád egy zsírgyilkos edzéshez. Ha a fogyás a célod, csökkentsd az elfogyasztott kalóriákat, de csak mértékletesen. Az a legjobb, ha kiegyensúlyozott, vitamindús étrendet követsz, amit hosszú távon is be tudsz tartani.

3. TEDD: Néha engedj a csábításnak!

Ha rendszeresen sportolsz és amúgy egészségesen táplálkozol, néhanap megengedhetsz magadnak egy kis „bűnözést” is. Ilyenkor törekedj a mértékletességre, például érd be pár kocka csokival, vagy egyél csak egy szelet pizzát. Így anélkül szüntetheted meg a vágyakozásodat a csábító falatok után, hogy másnap szorítana a nacid. Az élet nem élet, ha folyamatosan le kell mondanod a kedvenc ételeidről, szóval néha engedj kicsit a szigorból – a legtöbb ember hajlamos feladni azokat az étrendeket, amelyek túl sok ételt helyeznek tiltólistára.

4. NE TEDD: Ne csak eddz!

Nagyon szuper, hogy sokat sportolsz, de a bomba alak eléréséhez ez még kevés. Az étkezés 70 százalékban határozza meg a fogyás mértékét, míg a testmozgás csupán 30 százalékban, így nagyon oda kell figyelned, hogy mit eszel. Nem szabad azzal hitegetned magad, hogy mivel voltál kondiban, többet nassolhatsz, mert nem is gondolnád, mennyire könnyű visszapótolni (vagy épp meghaladni!) a kemény edzéssel elégetett kalóriákat. Ha rendszeresen csokit vagy gyorsételeket eszel, mert majd úgyis „ledolgozod”, könnyen tönkreteheted a fogyókúrádat.

5. TEDD: Használj sok fűszert!

Bizony, a diétás étrend sokszor egyhangú tud lenni, ezen segíthetsz friss fűszerek használatával, amikkel egy kis változatosságot csempészhetsz a diétádba. És bizony nem a sóra gondolunk – annak hatására ugyanis a tested vizet raktároz el, ami akár plusz kilókat és centiket is jelenthet. Ha a strandra készülsz, a legjobb, ha előtte pár napig egyáltalán nem fogyasztasz sótartalmú ételeket. Ízlelőbimbóid hálásak lesznek: teljesen új, természetes ízeket fedezhetsz fel és bónuszként lapos hassal fogsz hódítani.

6. NE TEDD: Ne ragaszkodj az alacsony zsírtartalmú ételekhez!

Végleg megdőlni látszik az a tévhit, hogy csak zsírmentes ételekkel lesz sikeres a diéta. Az igazság az, hogy „jó” vagyis telítetlen zsírokra, mint amiket például az avokádó vagy a lazac is tartalmaznak, nagyon is szükségünk van. Kutatások bebizonyították, hogy ha rendszeres fogyasztunk omega-3 zsírsavat tartalmazó ételeket, jelentősen csökkenthetjük a koleszterinszintünket. Ezen kívül a telítetlen zsírokat tartalmazó ételek jobban és hosszabb ideig eltelítenek, így később éhezel meg és kevesebbet eszel a nap folyamán. Azt se feledd, hogy a zsírmentesnek hirdetett termékek gyakran több adalékot, például cukrot és tartósítószereket tartalmaznak, amik korántsem bikinialak-barátok!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X