Főoldal > DIÉTA > Ezért csináltass vérképet, mielőtt fogyókúrába kezdesz

Ezért csináltass vérképet, mielőtt fogyókúrába kezdesz

diétaegészségfogyókúralaborvizsgálattápanyagvérvérképvérvétel
0

Írta:

Ne okozz magadnak nagyobb egészségügyi problémákat Mindenképpen csináltass egy teljes vérképet, mielőtt belevetnéd magad a teljes életmódváltásba,

Ne okozz magadnak nagyobb egészségügyi problémákat

Mindenképpen csináltass egy teljes vérképet, mielőtt belevetnéd magad a teljes életmódváltásba, hiszen előfordulhat, hogy néhány értékeddel problémák adódnak. Ha ez a helyzet fennáll, először is kezelni kell a kisebb-nagyobb rendellenességeket, és orvosi konzultáció vagy dietetikussal való találkozás után elkezdeni a kalóriák mennyiségének és az ételek minőségének szigorú ellenőrzését. Ha ezt nem teszed meg, akár komoly egészségügyi gondokkal is számolhatsz.

Eredményes legyen a fogyókúrád

Ha úgy vágsz a közepébe egy fogyókúrába, hogy valójában nem vagy tisztában tested működésével, akkor nagy eséllyel már a kezdetek kezdetén kudarcra van ítélve a diétád. Lehet, hogy te a húsok elhagyásával vársz látható eredményt, vagy épp a gyümölcsöket hanyagolod magas cukortartalmuk miatt, ha valójában ez semmilyen hatással nincs a súlyfeleslegedtől való megszabadulásra, egyik módszernek sincs semmilyen értelme.

Ne vond meg a szervezetedtől azt, amire szüksége van

A vérvizsgálat kimutatja, hogy mik azok az ásványi anyagok és vitaminok, amikből a szervezeted hiányt szenved. Ezeket pedig a megfelelő vitaminpótlás mellett változatos étrenddel tudod pótolni, szinten tartani. Ha te önkényesen megvonod magadtól például az olajos magvakat, gabonaféléket, és a bennük található értékes tápanyagokat nem pótolod más formában, akkor szervezeted nem fog megfelelően működni. Pláne, ha ezekből a vitaminokból, ásványi anyagokból egyébként is kevesebb van a szervezetedben, mint amire szüksége lenne.

Ne halmozd fel azokat, amelyek már egyébként is magas értéket mutatnak

A különböző anyagok felhalmozása ugyanúgy kártékony a szervezetre, mint a hiányállapotok. Ha például te eldöntötted, hogy gyümölcsök majszolásával szeretnél megszabadulni a fölös kilóktól, de a vércukorértéked az egekben van, akkor több kárt okozol magadnak, mint hasznot.

Érted már, hogy miért olyan nagyon fontos a megfelelő utánjárás, mielőtt fogyókúrázni kezdesz?

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X