Főoldal > DIÉTA > Megfelelő fehérjefogyasztás nélkül nincs fogyás?

Megfelelő fehérjefogyasztás nélkül nincs fogyás?

diétaenergiafehérjefehérjediétafogyásfogyókúraizomproteintáplálkozás
0

Írta:

Sportolok és diétázom, mégsem fogyok. Ismerős? Akkor valamit nem jól csinálsz.

Általában az étkezést rontja el mindenki. A legtöbben ugyanis még mindig úgy akarnak lefogyni, hogy megvonnak alapvető tápanyagokat maguktól és koplalnak. Ez pedig hiba. Egyrészt tartósan vitamin- és ásványianyag hiány fog náluk kialakulni, másrészt pedig jojó-effektushoz vezet! De akkor mi a helyes út? Fogyassz fehérjét, hogy a szervezeted ne éhezzen!

A fehérje diéta lényege a minőségi fogyás, és a megfelelő táplálkozás

Ha koplalunk, akkor a testünk nem a zsírt kezdi el bontani rólunk, hanem az izmokat, ami által igaz vékonyabbnak tűnünk (egy darabig), viszont lelassul az anyagcserénk, vagyis amint már éhezteted magad, akkor a tested vészreakcióból elkezd tárolni és zsírt halmozni, ami pedig hízáshoz vezet. Ha viszont megfelelő mennyiségű fehérjét fogyasztasz, vagy fehérje diétát tartasz, felgyorsítja a kalóriaégetést, segít regenerálódni szervezetednek és nem utolsósorban kevésbé leszel éhes a fogyókúrád alatt!

47448116 - sweet milkshake with chocolate for healthy dessert

Megfelelő fehérjefogyasztás nélkül nincs fogyás?

A fehérje nem csak az izomzat alakulása miatt fontos, hanem a fogyást is segíti, mivel csökkenti az éhségérzetet, fokozza az anyagcserét, ezáltal pedig serkenti az emésztést, feltölt energiával, és kalóriaégetésre ösztönzi a szervezetedet! A témában megkérdeztünk egy szakértőt is, aki elárulta miért fontos az optimális fehérjebevitel.A fehérje diéta lényege az, hogy az étrendedben megváltoztatod a tápanyagbeviteli arányokat: kevesebb szénhidrátot, és sokkal több fehérjét eszel, ezzel támogatva az izomzat megtartását és a zsírégető folyamatokat. Ezt a tápanyagbeviteli arányt nagyon egyszerűen elérheted egy magas fehérjetartalmú étkezést helyettesítő fehérje turmixporral”- árulta el Handl Tamara, a Turbó Diéta szakmai vezetője, aki azt is hozzátette a fehérjeporok esetén legalább 40 % fehérje- és 35% szénhidráttartalmút válassz az étkezés helyettesítésére.

Minőségi fehérjefogyasztás

A teljes értékű  fehérjék bevitele elengedhetetlen az izomzat megtartásához, a szervezet megfelelő működéséhez, a zsírégetéshez és az anyagcsere-folyamatok problémamentes működéséhez! A vegáknak például különösen fontos, hogy többféle növényi fehérje fogyasztásával tegyék teljes értékűvé a fehérjebevitelüket, és ezzel a szervezetük az összes létfontosságú aminosavhoz hozzájusson. Fogyókúra alatt fontos, hogy a szervezet minden fontos tápanyagot megkapjon, feltöltődjön vitaminokkal, és mindeközben szinte folyamatosan zsírt bontson. A fehérje segítségével egyszerűbb lesz a fogyás, és az életminőséged is javulni fog, hisz nem csak az alakod, de a bőröd és a hajad is sokkal szebb lesz! Nem lesznek hirtelen falásrohamaid, és koplalnod sem kell! „Ha speciális fehérje turmixport választasz és ezeket rendszeresen fogyasztod naponta többször, akkor ez teljesértékű étkezésnek fog számítani, a megfelelő fehérje, ásványi anyag és vitaminbevitellel együtt! Ráadásul már van olyan fehérje turmixpor, ami elérhető laktóz-és gluténmentes verzióban is, ami szintén rengeteg embernek segíthet, mivel egyre többen érzékenyek a laktózra vagy a gluténre!”- mondta Handl Tamara szakmai vezető. Ha pedig belevágsz egy 14 napos intenzív fehérjediéta kúrába, nem lesz leterhelve az emésztőrendszered, így sokkal könnyebbnek fogod magad érezni, ezáltal pedig boldogabb, és kiegyensúlyozottabb leszel. Csak egy kis odafigyeléssel és életmódváltással sokkal felszabadultabb testben élhetsz!

Forrás: Lifestyle Communications


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X