Főoldal > dieta > Fogyás és alkohol? Így működhet!

Fogyás és alkohol? Így működhet!

alkoholcukordiétaegészségfogyáshízásitalszeszes ital
0 0

Írta:

A túlzásba vitt alkoholfogyasztás nem csak durva másnaposságot, májkárosodást okozhat, és egyéb, egészségügyi kockázattal jár, de bizony, hizlal is. Ha mégsem szeretnél lemondani az ilyen jellegű élvezetekről, most megtudhatod, hogyan válhat akár hasznodra is egy kis bor vagy más szeszes ital, és mivel érdemes helyettesíteni bizonyos italokat.

Likőr

Kis mennyiségű likőr elfogyasztása jobb vérellátást biztosíthat, de mindig ügyelj arra, hogy fogyassz mellé rendszeresen vizet, így nem fog “fejbe vágni”, és kiszáradni sem fogsz tőle. Arra is ügyelj, hogy a likőr még kisebb mennyiségben is sok cukrot és kalóriát tartalmaz.

Snapsz

Sok jót nem lehet elmondani róla azonkívül, hogy kevesebb benne a cukor és a kalória, de általában nem több, mint alkohol és mesterséges édesítőszerek egyvelege. Próbáld ki helyette, hogy 1-2 arányban összekeversz rumot gyömbérsörrel. Sokkal finomabb és üdítőbb.

Gyomorkeserű

Ne tévesszen a benne található gyógynövények egyvelege. Egy pohárka Jäger is több, mint 100 kalóriát tartalmaz. Próbáld ki helyette inkább a gint, mely kevesebb kalóriát tartalmaz, és szódával hígítva sokkal frissítőbb, főleg a nyári melegben.

38559623 - friendship forever. selective focus on three shots with red beverage and smiling girls in blurry holding glasses

Kávé likőr

De említhetnénk a Baileys-t, vagy más, ízesített likőröket is. Ezek már önmagukban annyi kalóriát tartalmaznak, mint egy komplett desszert unciánként. Próbáld ki helyette a brandyt, mely önmagában és unciánként csak 70 kalóriát tartalmaz.

Sör

Nincs is jobb, mint egy edzés után meginni egy üveg sört, de ebből is érdemes mértéket tartani, mondjuk két üveggel. Ebből is inkább a könnyebb, láger jellegű söröket válaszd, a karakteres, IPA és más, barna sörök sok kalóriát tartalmaznak, és hamar a fejedbe szállnak. Ne dőlj be a light feliratú söröknek sem, sokszor több kalóriát tartalmaznak, mint egy normál sör. Mindig olvasd el előtte a címkét.

Bor

Természetesen nem hagyhatjuk ki a sorból a bort sem. Amit érdemes fogyasztanod:

Pinot Noir: Ez a bor tartalmazza a legtöbb rezveratrolt mely segít megelőzni például különböző daganatos megbetegedések kialakulását.

Cabarnet Sauvignon: Furának tűnhet, de egy pohárka Cabarnet Sauvignon csökkenti az Alzheimer-kór kialakulását

Habzó bor: A legkevesebb cukrot tartalmazó bor, csak vigyázz, mert könnyen a fejedbe száll.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

cukoböjtcukor

A cukorböjt csodás hatásai

Írta:
5 órája 0 0

A cukrot teljes egészében kizárni az életünkből szinte lehetetlen. Mert még ha nem is használjuk a konyhánkban ezt az egészségtelen, édes ízesítőt, rengeteg élelmiszer tartalmazza, így szinte észrevétlenül visszük be szervezetünkbe. De mégis érdemes egy próbát tenni, hiszen időnként egy-egy cukorböjt beiktatásának köszönhetően számos jó hatásra számíthatunk.

betegségdiéta

8 sztár, akik túlságosan is lefogytak

Írta: and
tegnap 0 0

Ha meghallod LeAnn Rimes, Angelina Jolie vagy Kate Bosworth nevét, talán – velünk együtt – te is arra gondolsz, hogy ezek a sztárhölgyemények bizony túlzásba vitték a fogyást. Lássuk, kik még azok a hírességek rajtuk kívül, akiknél lehettek időszakok, amikor talán csak vízen, salátán és sovány csirkemellen éltek.

étrend-kiegészítőétrendkiegészítő

Étrend-kiegészítők sport mellé – így válassz

Írta:
3 napja 0 0

Aki nem sportol rendszeresen, illetve versenyszerűen, általában egészségmegőrzés, testformálás, fogyás céljából használ étrend-kiegészítőket. Aki komolyan gondolja az aktív életformát, leginkább sportági vagy egyéni céljainkat megfelelően (pl. izomtömeg-növelés, teljesítményfokozás) alkalmaz kiegészítőket. Ettől függetlenül fontos megjegyezned, hogy a legtöbb készítmény (pl. ízületvédő, antioxidáns-komplexek) nemcsak a teljesítményre van hatással, hanem egészségmegőrzés szempontjából is fontos lehet.