Főoldal > DIÉTA > Ez kell a teljes életmódváltáshoz

Ez kell a teljes életmódváltáshoz

diétaegészségéletmódéletmódváltásfogyástudatosság
0

Írta:

A teljes életmódváltást általában sokkal bonyolultabb dolognak tartják, mint amilyen valójában. Elsősorban olyan lelki tényezőket kell magadénak tudnod, amelyekbe a nehezebb periódusokban is bármikor belekapaszkodhatsz.

Elhatároztad, hogy életmódot váltasz, vagy azért, hogy a fölös kilóktól végre megszabadulj, vagy pedig az egészséged érdekében? Igazából mindegy is, miért teszed, hiszen ha az elhatározás megvan, akkor már az első lépést ki is pipálhatod. Enélkül ugyanis egészen biztosan nem sikerülne a kitűzött vágyálmot elérned. Úgyhogy hajrá, vesd bele magad abba a bizonyos életmódváltásba, ha már az első lépcsőfokot megtetted.

Példakép

A legjobb, ha találsz valakit, akire példaképként tekinthetsz. Ez lehet bárki: egy duci kislányból lett fitneszkirálynő, a lány a szomszédból, a barátnőd, az anyukád, mindegy, a lényeg, hogy felnézhess rá az elért eredményeiért. Fontos, hogy folyamatos kontakt (insta-követés, beszélgetések, találkozások) legyen köztetek, hogy ha esetleg elakadnál, erőt tudj meríteni az ösztönző posztjaiból, biztató mondataiból.

, Image: 280415939, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Alamy

Egy fénykép magadról

Egész biztosan neked is van olyan egész alakos tükröd, amelybe minden egyes nap vetsz egy gyors (vagy kevésbé gyors) pillantást. Lehet, hogy ez nem mindig kellemes élmény számodra, hiszen valami miatt fejest ugrottál az életmódváltásba. A legjobb, ha készítesz magadról egy bikinis képet, kiteszed a tükörre, hogy minden egyes nap szembesülhess azzal, honnan indultál. Ha nem is a fogyás a célod, még akkor is meghökkentő eredményeket tapasztalhatsz, ha minőségi ételeket fogyasztasz, és az edzéseket is beiktatod a napjaidba: tónusos, formás, test és ragyogó bőr lesz a jutalmad. A régi fotóból pedig minden egyes napon új lendületet fogsz kapni.

Akaraterő

Kitartás nélkül semmi nem fogja a hőn áhított eredményt hozni. Acélozd meg a lelked, és akard nagyon elérni a céljaidat, mert enélkül egészen biztosan kudarcba fullad a terv. Ha ehhez egy rossz orvosi lelet, vagy egy vastag comb kell, ha kell, hát nézd meg minden nap, és gondolj arra: a változás benned van. Ha akarod, sikerülni fog, ha nem akarod eléggé, akkor nem.

Tudatosság

Ha ezentúl mindenképpen kerülni szeretnéd az egészségtelen, hizlaló ételeket, akkor ezt úgy tudod elérni a leghatékonyabban, ha nem is vásárolsz ilyeneket. Soha ne csinálj éhesen nagybevásárlást, mert akkor mindenféle ártalmas dologgal képesek az emberek telepakolni a kosarat. Dobáld ki a fehér lisztet, cukrot, csokikat otthonról, és töltsd fel csupa egészséges étellel az éléskamrádat. Ezt csak így lehet. És meglátod, egy idő után nem is fognak hiányozni az ártalmas ételek.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X