Főoldal > MOZGÁS > 6 szuper gyakorlat a szexi belső combokért

6 szuper gyakorlat a szexi belső combokért

alakformálásbelső combcombedzéserősítésgyakorlatmozgássport
0

Írta:

A belső combok formálása és izmossá tétele nem túlzottan egyszerű, de nem is lehetetlen feladat. Összegyűjtöttük a legjobb gyakorlatokat, melyek hatékonyan erősítik, formálják és izmossá teszik a belső combjaidat, hogy szexi lábaid lehessenek.

1. Terpeszugrás

Mit erősít?
A hasizmokat, a feneket és a lábat célozza ez a gyakorlat.

Így csináld!
Állj a vállszélességnél nagyobb terpeszbe. A lábujjaid nézzenek kifelé. Guggolj le addig, ameddig a combok párhuzamosak nem lesznek a talajjal. Ez a kezdő pozíció.
Ugorj fel olyan magasra, amilyen magasra csak tudsz. A lábaidat nyújtsd ki, a karodat pedig a fejed fölé emeld. Érkezz vissza a kezdő pozícióba. Ismételd a gyakorlatot 30 mp-ig.

2. Szumó guggolás medicinlabdával

Mit erősít?
Fenék, tricepsz, comhajlító, talpemelő, széles hátizom erősítésére szolgáló gyakorlat.

Így csináld!
Ennek a gyakorlatnak az a kulcsa, hogy vállszélességnél nagyobb terpeszbe állj. A szélesebb terpesz arra készteti a belső combot, hogy keményebben dolgozzon. A lábujjak nézzenek kifelé. Ha megvan a pozíció, a medicinlabdát tartsd magad előtt, ügyelj arra, hogy a hátad legyen egyenes. Nyújtsd a lábad, közben a medicinlabdát emeld a fejed fölé. A könyöködet hagyd lazán, ne feszítsd. Ismételd meg a gyakorlatot 12-15 alkalommal.

3. Kagyló

Így csináld!
Feküdj az oldaladra a földön. A karod legyen a fejed alatt. A térded legyen behajlítva, a két lábat tartsd egymáson. Nyisd szét a térdeidet, a sarkad emeled el a földtől. Ismételd a térdek nyitását és zárását 1 percen keresztül. A sarkaidat próbáld összeérintve tartani a gyakorlat során. Ismételd mindkét oldalon fekve 15-15-ször.

belsocomb2.jpg ()

4. Guggolás súlyzóval

Így csináld!
Állj egy kicsivel csípőszélességnél nagyobb terpeszbe, fogj egy súlyzót a kezedbe a lábaid között tartva, a hátad legyen egyenes. Ereszkedj guggolásba úgy, hogy a combod párhuzamos legyen a talajjal, majd emelkedj vissza. Ismételd meg a gyakorlatot 10-12 alkalommal.

5. Szumó guggolás kettlebell-lel

Így csináld!
Állj vállszélességnél nagyobb terpeszbe, a kezeidben tarts egy kettlebellt. Minél szélesebb a terpeszed, annál jobban aktiválod az izmokat.
Guggolj le, körülbelül 45°-os szöget zárjon be a lábszárad és combod, a kettlebell-t a lábaid között ereszd közel a talajhoz. Vigyázz, a hátad maradjon egyenes, ne dőlj előre vagy hátra. Ezután nyújtsd a lábad. Ismételd a gyakorlatot 10-15 alkalommal.

6. Lábközelítés pilates gyűrűvel vagy labdával 

Így csináld!
Feküdj az oldaladra, a lábad és a karod legyen kinyújtva. Egy pilates gyűrűt vagy egy puhább labdát tegyél a két bokád közé, majd a felül lévő bokáddal próbáld meg összenyomni a gyűrűt/labdát, majd engedd vissza. Ismételd meg 12-15 alkalommal mindkét oldalon.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X