Főoldal > DIÉTA > Rák ellen egyél brokkolit

Rák ellen egyél brokkolit

antioxidánsbrokkoliegészségemésztésrákrákmegelőzészöldség
0

Írta:

A brokkoli nem csak egészséges és finom zöldségféle, de a rákos megbetegedések kiváló ellenszere is: a megelőzésben, a betegség továbbterjedésében és akár visszafordításában is nagy szerepe van.

Segít a daganatos sejtek elpusztításában

Kísérletek bizonyítják, hogy a brokkoliban megtalálható szulforafan nevű anyag nem csak a rák megelőzésében játszik fontos szerepet, de segíti a daganatos sejtek elpusztítását célzó természetes folyamatok beindulását is. Ez az úgynevezett „programozott sejthalálnak” nevezett jelenség leginkább akkor a leghatékonyabb, ha nyersen és rendszeresen fogyasztunk ebből a zöld színű finomságból.

Méregtelenít

A brokkoli méregtelenítő hatása is összefüggésben áll a daganatos betegségek megelőzésével. Ha gyakran kerül a tányérodra brokkoli, akkor a bevitt mérgektől sokkal eredményesebben szabadulhatsz meg. A „tiszta” szervezet pedig egészségünk egyik alapfeltétele, és ha nincs, ami mérgezné a testünket, a betegségek, köztük a rák is jóval nehezebben alakul ki.

Antioxidáns-forrás

A brokkoli remek antioxidáns-forrás, ami az egészségünk mellett a szépségünk konzerválásában is szerepet játszik. Aki sok brokkolit fogyaszt, annak kevésbé kell tartania a daganatos megbetegedésektől, de még a ráncok kialakulását is képes késleltetni ez a csodás zöldségféle.

36400318 - close up flavored steamed fresh broccoli on white plate, served on top of wooden table.

Igazi vitaminbomba

A brokkoliban található rengeteg vitamin és ásványi anyag kellőképpen feltölti a szervezetet ahhoz, hogy a betegségek messzire elkerüljenek bennünket. Az A-, B-, C- és K-vitamin, nátrium, kálium, kalcium, réz, vas, magnézium, foszfor biztosítja egészségünk hosszútávú megőrzését.

Serkenti az emésztést

A brokkoli kiváló rostforrás, így a nem megfelelő, túl lassú bélműködést is normalizálja, feltéve, ha eleget fogyasztunk belőle. Az emésztés serkentése nem csak közérzetünknek és alakunknak tesz jót, de a méreganyagok székletből való visszaszívódását is megakadályozza, kisebb esélyt adva a komolyabb betegségek kialakulásának.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X