Főoldal > DIÉTA > 4 tipp, hogyan változtass családod étkezésén

4 tipp, hogyan változtass családod étkezésén

családdiétaétkezésfogyáshízásnassolászsírégetés
0

Írta:

Számos külső tényező befolyásolja testünk alakulását. Meglepő lehet, de ha házastársunk, testvérünk vagy egyik legjobb barátunk elhízott, akkor nekünk is jelentős mértékben nő az esélyünk, hogy magunkra szedjünk plusz kilókat.

Fontos ezért, hogy otthonunkban családunknak megteremtsük azt az élelmezést, mely számunkra és számukra is ideálisak és egészségesek. Ehhez nem kell extrém változtatásokat véghez vinned. Itt van 4 olyan tipp, mellyel egyszerűen és hatékonyan tudod megváltoztatni a táplálkozásodat otthon.

Hagyd el a cukros üdítőket!

Ez könnyűnek tűnik, de család esetében elég nehéz kiiktatni a cukros lötyiket, főleg, ha a gyerekek igénylik a kólát, gyümölcsleveket. Ha úgy érzed, lehetelten csupán vízre szoktatni a családot, akkor legalább válassz cukormentes alternatívákat, gyümölcslevek esetén pedig a 100%-os, lehetőleg adalékmentes leveket választani.

Távolítsd el a rossz élelmiszereket!

Persze nem kell minden kaját eltávolítanod a kamrából, de a rágcsákat, chipseket, csokikat érdemes eltávolítanod, hogy ne legyenek szem előtt, és ne ess kísértésbe. Persze nem kell a családot aszkézisre ítélned, de csak annyi nasit vegyél, ami a gyerekeknek elegendő, magadnak pedig válassz gyümölcsöket, akár aszalt formában is.

57348658 - top view of friends having lunch

Váltsd a fehéret barnára!

Ne csak rizs terén, hanem kenyér és egyéb péksütemények esetében is. Több rostot tartalmaznak, tápértékben gazdagabbak, és könnyebben eltelítenek, mint a fehér változatok.

Tervezz előre!

Ha előre összeállítod mikor, hol, mit fogsz venni, és milyen menüt készítesz el a héten. Ha ezt megcsinálod, akkor kevésbé esel kísértésbe, és keresel kifogásokat, hogy nincs itthon semmi kaja nasin kívül, és nekiesel, hiszen ott lesznek a gyümölcsök, zöldségek és fehér húsok készleten.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X