Főoldal > DIÉTA > Ezért legyen minden héten egy diétacsaló napod!

Ezért legyen minden héten egy diétacsaló napod!

csalónapdiétaétkezésfogyásnassolástáplálkozászsírégetés
0

Írta:

Folyamatosan szigorúan diétázol? A legújabb kutatások szerint heti egy nap érdemes megszegni kicsit a kemény, megszorító étkezést! 

Hogy miért is jó heti 6 nap tartani magadat a diétádhoz, egy napot pedig lecsalni a fogyókúrádból? A dietetikus szakértők négy nyomós okot mondanak a diétacsaló napod megtartására – kezdd el már a héten!

1. Az izmaidnak (és az étvágyadnak) szüksége van a pihenésre

Ha mindennap edzel és a diétádhoz is tartod magad, át fogsz esni a ló túloldalára! Az izmoknak és az ízületeknek szüksége van a regenerálódásra, hogy az összes többi nap a maximumot tudják nyújtani. A étvágyadat és az ízlelőbimbókat is ki kell néha elégíteni: hidd el, jól fog esni az a pár kocka csokoládé, főleg, ha már hetek-hónapok óta sanyargatod magad! A következő nap viszont újult erővel vesd bele magad az egészséges étkezésbe.

2. Hosszútávon boldogabb leszel

A legújabb kutatások szerint átlagosan 30%-kal boldogabbak azok, akik néha-néha megengednek maguknak egy diétacsaló napot, ilyenkor pedig bármit – de azért mértékkel – megesznek: pizzát, hamburgert, édességeket és chipseket is. Harley Pasternak hollywoodi személyi edző például ezzel a módszerrel hozta formába Eva Mendest, Kim Kardashiant és Hilary Duff-ot is.

71302966 - young curly woman with a cake

3. Felgyorsítod a fogyásodat

Jól olvastad! Tim Ferris táplálkozási szakértő az új könyvében (The 4-Hour Body) töredelmesen bevallotta, hogy szombatonként mindent megeszik, amit a szeme megkíván – a hét többi napján viszont még csak nem is pillant az egészségtelen ételekre. A módszere bevált: tudományosan is bebizonyították, hogy ha drámaian visszafogod a kalória – és a szénhidrátbeviteled (azaz szombatról vasárnapra kevesebbet eszel), felgyorsul az anyagcseréd, ezáltal pedig fokozod a zsírégetést. Ilyen egyszerű!

4. Nem fogod megunni az egészséges életmódot pár hét alatt

Ashley Koff dietetikus mindenkinek ajánlja a diétacsaló nap megtartását, mert így egy olyan finom ételről sem kell lemondanod, ami egyébként hizlal. Mivel az ízlelőbimbód és az étvágyad hétről hétre kielégül, 37%-kal kevesebb az esélye annak, hogy 3 hét alatt abbahagyd a diétát, hosszabb ideig tartó diéta esetén pedig nagyobb testsúly- és alakváltozás elérhető el, mintha csak pár héten át tartottad volna be a fogyókúrádat.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X