Főoldal > DIÉTA > Egyél sok kalóriaszegény spárgát

Egyél sok kalóriaszegény spárgát

diétaegészségesegészséges életmódegészséges ételspárgavitamin
0

Írta:

Ha fontos számodra az egészséges életmód és a helyes táplálkozás, érdemes a spárgafogyasztásodat rendszeressé tenni. Nem csak jótékony hatásai, de isteni íze miatt is hamar a kedvenceddé válhat.

Serkenti az emésztést

A spárga jól emészthető rostjaival hozzájárul a székrekedés megszüntetéséhez, és az emésztési folyamatok serkentéséhez. Ez nem csak közérzetünk, de általános egészségünk miatt is rendkívül fontos. A lassú bélmozgás ugyanis nem csak kellemetlen, feszítő érzés, de az emésztőrendszerben visszaszívódó méreganyagok miatt betegségeket is okozhat.

Fogyókúrás

A spárga nem csak az emésztési folyamatok helyreállításával apasztja a kilókat, hanem rendkívül alacsony kalóriatartalma miatt is. Ez magas víz- (93-95%), valamint alacsony cukor- és szénhidráttartalmának köszönhető. Fogyaszthatod a nap bármely szakában, a  spárgától akkor sem fogsz hízni, ha degeszre eszed magad belőle.

18879739 - prepared green asparagus on a plate

Vízhajtó 

A spárga vízhajtó hatása miatt több betegség megelőzésében is segít. Méregtelenítő hatása révén erősíti az immunrendszert, segít megszabadulni a vesekőtől, de a felesleges víz elhajtása még a szívet is tehermentesíti. Érdemes sok spárgát rágcsálnia annak is, aki valamilyen betegség vagy gyógyszer hatására vizesedik, esetleg terhessége utolsó szakaszában jár.

Tele van vitaminnal és ásványi anyaggal

A kora tavaszi időszakban nem árt fokozottan odafigyelni a vitaminpótlásra, ugyanis a téli hónapok különösen megterhelik a szervezetet. A szintetikus vitaminok mellett érdemes magas vitamintartalmú zöldségeket és gyümölcsöket is fogyasztani. A spárgában rengeteg A-, B1-, B2-, C-, E-vitamin, folsav, kalcium, foszfor és vas található. A növény rendszeres fogyasztása ráadásul nem csak egészségünket, de fiatalságunkat is védi.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X