Főoldal > DIÉTA > Mi fér bele egy csalónapba?

Mi fér bele egy csalónapba?

cheat daycsalónapdiétanasi
0

Írta:

Még a legszigorúbb diétába is belefér heti egy-egy csalónap, azonban érdemes betartani néhány szabályt ilyenkor is, hogy a kemény munka, az egész heti edzés és diéta ne vesszen kárba.

Lakj jól, mielőtt csalsz

Ha vasárnap, akkor többnyire édességek és sütemények tömkelege tárul elénk. Fontos azonban, hogy ne kiéhezve essünk neki a nasiknak, ilyenkor ugyanis egész biztosan degeszre esszük magunkat a cukros, fehér lisztes kalóriabombákkal. Természetesen hétvégén megengedhetsz magadnak egy kis bűnözést, de ha teheted, előtte ebédelj valami egészségeset, így sokkal kevesebb édességgel is beéred majd.

Napközben csalj

Nem csak az a fontos, hogy mit eszel, hanem az is, hogy mikor. Sokkal nyugodtabb lelkiismerettel bűnözhetsz, ha azt valamikor napközben teszed. Az esti órákban betolt csokitorta ugyanis nem csak az alakodat, de valószínűleg az emésztési folyamataidat is tönkreteszi.

65621472 - baking in multicooker. delicious homemade chocolate cake with curd-coconut balls on a blue wooden table. decorated with coconut crunch. top view

Egyszer csalj

A csalónap nem azt jelenti, hogy egész nap degeszre tömheted magad egészségtelen és hizlaló ételekkel. Egy-egy süti, pékáru természetesen megengedett, de a féktelen habzsolás már nem. Ha ügyelsz a 3 óránkénti étkezésre, nem éhezel meg annyira, hogy ellenállhatatlan vágyat érezz a töménytelen mennyiségű cukor- és szénhidrátforrásokra.

Edzés előtt csalj

Jó módszer a csalónapok enyhítésére, ha edzés előtt tudjuk le a bűnös ételek fogyasztását. Így nem csak a lelkiismeretünkön könnyíthetünk, de a bevitt többletkalóriát is nagyobb eséllyel égethetjük el, mint akkor, ha a csalónapot pihenőnapra időzítjük.

Lehet, hogy nem is kell csalnod

Ha imádod a sütiket, tésztaféléket, pékárukat ma már csalónap nélkül is fogyaszthatod őket. A glutén-, cukormentes és szénhidrátcsökkentett termékek kalóriatartalma igen alacsony, így szerencsére nem kell lemondanod akár még a kakaós csigáról sem, ha az megfelelő alapanyagokból készül.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X