Főoldal > DIÉTA > Ezek az ételek tele vannak hormonokkal, inkább kerüld őket

Ezek az ételek tele vannak hormonokkal, inkább kerüld őket

diétaegészségkárosítóegészségtelenélelmiszerételgyógyszerhormonkáros
0

Írta:

Néhány étel bár egészségesnek tűnik, nem biztos, hogy a legjobb választás, ha tudatosan szeretnél figyelni a táplálkozásodra. A magas hormon- és gyógyszertartalmú  élelmiszerek nem csak hizlalnak, de egészségkárosítóak is.

Rossz minőségű húsfélék

A húsfogyasztás hozzátartozik a kiegyensúlyozott, változatos étrendhez, hiszen egyik legfontosabb fehérjeforrásunk. Azonban érdemes csak megbízható és igazolt gazdaságból származó szárnyas- és vörös húsokat vásárolni. Egyes helyeken ugyanis gyógyszerrel, hormonokkal „táplálják” az állatokat azért, hogy gyorsabban nőjenek, hízzanak. Ennek természetesen nehéz utánanézni, azonban ha közvetlenül megbízható gazdától vagy biogazdaságból származó húst vásárolsz, sokat teszel az egészségedért.

Tej

A hormonokkal kezelt szarvasmarhák tejébe ugyanúgy juthat a káros anyagokból, mint a húsába. A tej emiatt egészségtelen lehet és még hizlalhat is. A tejtermékeknél is érdemes előnyben részesíteni a biotermékeket vagy házi készítésű sajtokat, túrót. Azonban a tejet kiválthatod gabonatejekkel is, de a kalciumbevitelre ebben az esetben ügyelned kell (szerencsére a növényi tejeket legtöbbször kalciummal dúsítják). Sőt, ma már tejmentes „tejtermékek” is léteznek, akár túrót, tejszínt vagy sajtot ennél.

54097137 - almond milk

Tojás

Ha a csirkék tápon, gyógyszereken és hormonokon nőnek fel, sajnos a tojásuk is tele lesz káros anyagokkal. Igaz, hogy a jó minőségű tojás ára igencsak borsos, mégis hosszú távon jobban jársz, ha nem sajnálod rá a pénzt. Ha piacon, termelőtől, esetleg ismerőstől vásárolod, még biztosabb a hormonmentesség, ráadásul még olcsóbban is hozzájuthatsz, mintha üzletben, bizonytalan eredetű gazdaságból vásárolnád.

Húskészítmények

A virslik, felvágottak, párizsik már önmagunkban rendkívül károsak a bennük található adalékanyagoknak, tartósítószereknek köszönhetően, de azok a húsfélék, amelyekből készítik őket, egész biztosan nem biogazdaságokból származnak. A legjobb, ha elfelejted ezeket a termékeket, és a reggelidet, vacsorádat egészséges gabonákból, friss gyümölcsökből, zöldségekből állítod össze.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X