Főoldal > DIÉTA > Idd ezeket, hogy jobban menjen az edzés

Idd ezeket, hogy jobban menjen az edzés

edzésenergiamozgássporttáplálkozás
0

Írta:

Enni nem túl jó ötlet edzés előtt, viszont inni már annál inkább. Felejtsd el a mesterséges energiaitalokat, válassz helyettük természetes frissítőket.

Mentás és gyömbéres ananászital

Fél kg ananászt és körülbelül 5 cm friss gyömbért darabolj fel, és préseld ki a levüket. Adj hozzá egy marék friss mentalevelet és egy pici mézet, majd tedd hűtőbe. Idd meg edzés előtt körülbelül fél órával, így sokkal energikusabban vetheted bele magad a mozgásba.

Jeges tea fahéjjal és naranccsal

Ki mondta, hogy a fahéj és a narancs ízkombinációja csak a téli időszakhoz köthető? Ha jeges teát készítesz belőlük, nyáron is jól fog esni, és még a kellő löketet is megadja egy kemény testedzés előtt. 1 bionarancs héját reszeld le, és 2-3 rúd fahéjjal add 1 liter forrásban lévő vízhez. Főzd néhány percig, majd vedd le a tűzről, facsard bele a narancs levét, és szűrd le. Ha kihűlt, tedd a hűtőbe néhány órára, fogyasztás előtt pedig dobj bele jégkockákat.

59407530 - two glasses of iced tea with lemon, overhead view on a rustic wooden background

Almás, répás, zelleres frissítő

6 közepes sárgarépát és angol zellert tisztíts meg és darabolj fel. 2 nagyobb almát hámozatlanul, kockákra vágva adj a zöldségekhez, majd préseld ki a levüket. Önts hozz másfél liter szénsavmentes ásványvizet, és hűtsd le ezt az igazán finom és különleges italt. Fogyassz belőle rendszeresen.

Mediterrán finomság

4-5 darab kivit és 1 grapefruitot hámozz meg, darabolj fel. Turmixold össze, és öntsd fel 1 palack ásványvízzel. Ízesítés gyanánt adj hozzá 1 teáskanálnyi mézet és egy fél lime levét. Hűtsd le, és fogyaszd mindig, amikor épp nem érzel magadban kellő energiát.

Vörösáfonyás ital

A vörösáfonya az egyik legértékesebb antioxidáns-forrásunk, ezért kihagyhatatlan az ebből készült energiaital rendszeres fogyasztása. Fél kg áfonya levét gyümölcscentrifugával préseld ki, és tedd fel főni. Amikor forr, adj hozzá egy 5 cm hosszú megtisztított gyömbérdarabot felszeletelve. Főzd néhány percig, majd húzd le a tűzről, és facsard bele 2 narancs levét. Hagyd kihűlni, tedd hűtőbe, és kortyolgass belőle minden nap.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X