Főoldal > DIÉTA > Alkohol: ezt idd, ha diétázol

Alkohol: ezt idd, ha diétázol

alkoholalkoholfogyasztásbőrdiétafogyásitalkalóriakoktélpezsgővodka
0

Írta:

A nyári bulik és fesztiválok kellemes kiegészítői a különböző alkoholos italok. Bár ilyenkor többnyire nem a fogyókúránk lebeg a szemünk előtt, azért néhányat közülük teljes bűntudat nélkül kortyolgathatunk.

Mojito

A mojito a nyár egyik legkedveltebb koktélja, ami nem véletlen. Savanykás íze miatt nem csak kellemes frissítő, de diétás változata is könnyedén elkészíthető. Ha nádcukor vagy cukorszirup helyett édesítőt kérsz bele, nem csak egészségesebb, de jóval fogyókúrásabb italt is kapsz úgy, hogy a koktél élvezeti faktora semmit nem csappan.

Vodka-szóda

A vodka az alacsonyabb kalóriatartalmú italok közé tartozik, ezért még a diétázók is időnként megengedhetnek maguknak belőle egy-egy pohárkával. Fogyaszd sok jéggel és szódával, hogy ne ártson meg túl hamar, és a mérleg nyelve se mutasson többet, amikor az átbulizott éjszaka után ráállsz.

38430940 - happiness woman holding two glass and bottle of champagne over gray background. wearing in dress. looking at camera

Fröccsök

A száraz fehérborok és rosék már önmagukban is kevés kalóriát tartalmaznak, fröccsként fogyasztva azonban még diétásabb italt kaphatunk. Nem csak a hangulatot alapozhatjuk így meg, de a szomjunkat is olthatjuk, amit nem csak az alakunk, de másnapi közérzetünk is meghálál.

Rum diétás kólával

A jó minőségű, tiszta rum szintén alakbarát ital, persze csak akkor, ha diétás kólával kevered. Mivel elég magas az alkoholtartalma, kis mennyiségben fogyaszd, és ügyelj a fokozott folyadékpótlásra mellette, érdemes egy-egy pohár vizet is elszürcsölgetni rumozás közben.

Száraz pezsgő

A pezsgő, ahogyan a jó bor, úgy az igazi, ha száraz. Ráadásul így még a fogyókúrába is belefér egy-egy pohár ebből a gyöngyöző italból. Sokat nem is kell belőle inni ahhoz, hogy jól érezd magad, mert bár alkoholtartalma nem magas, a szénsavnak köszönhetően hamar a fejedbe száll.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X