Főoldal > dieta > Ezért száműzd a cukrot az életedből

Ezért száműzd a cukrot az életedből

cukordiétaegészségfogyáshízásvércukorszint
0 0

Írta:

Ha a cukor csak a fogaink épségét veszélyeztetné, legfeljebb gyakrabban foglalkoznánk a szájhigiéniával. Emellett azonban számos olyan veszélyt rejt magában a finomított cukor rendszeres fogyasztása, amelyek nem csak rendkívül károsak, de még egy alapos fogmosással sem javíthatunk a helyzeten.

Agresszívvá tesz

“Ennem kell valami édeset, hogy megnyugodjak” – halljuk gyakran, és látszólag – egy rövid időre legalábbis – valóban megnyugvást okoznak a cukros falatok. Ez azonban egy csapda, hiszen valójában ezek az emberek éppen azért ingerlékenyek, mert finomított cukorban gazdag étrendet követnek. A cukor lebontása ugyanis B1-vitamint von el a szervezettől, így sokkal feszültebbé, akár agresszívabbá is válhatunk a fogyasztásától.

Törékennyé teszi a csontokat

A cukor rendszeres fogyasztása nem csak a fogazatra, de a csontozatra is veszélyes. A sok cukor ugyanis kalciumot von ki a csontokból és a fogakból is, azok pedig sokkal gyengébbek, törékenyebbek lesznek, és hosszú távon csontritkuláshoz vezetnek.

50001654 - sweet pieces of sugar doughnuts with cinnamon sugar

Székrekedést okoz

A túlzott cukorfogyasztás a szervezet legfontosabb folyamatát, az emésztést is negatívan befolyásolhatja. Aki túl sok édességet, cukros üdítőt fogyaszt, az nagy valószínűséggel székrekedéssel küzd. Ezért egyértelműen a cukor tehető felelőssé. A megoldás az, ha a finomított cukrokat tartalmazó élelmiszereket elkerülöd, sok rostot fogyasztasz és rendszeresen mozogsz. A lassú bélműködés ugyanis nagyon komoly egészségügyi problémákat okozhat.

Bőrgyulladásokhoz vezet

Tudjuk, hogy a cukor nem tartozik az egészséges élelmiszerek közé, sőt, a szervezet egyenesen méreganyagként reagál rá. Próbálja minél előbb kilökni magából, ami nagyon gyakran elsőként bőrgyulladások, pattanások formájában jelentkezik a bőrön. Ha te is állandó bőrproblémákkal küzdesz, tarts egy tisztítókúrát, és figyeld szervezetet reakcióit. Te magad is elámulsz majd, mennyivel szebb, egyenletesebb, tisztább lesz a bőröd.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

diétaéletmódváltás

Nincs életmódváltás fogyókúra nélkül

Írta:
tegnap 0 0

A jó idő beköszöntével, kitőrt a fogyókúra-láz. Sok helyen hallani, olvasni a „ne fogyókúrázz, hanem válts életmódot” tanácsot. De biztos ez a jó tanács? Dr. Farkas Kitti szerint nincs életmódváltás szakszerű fogyókúra nélkül. Hisz az életmódváltás nem pusztán döntés kérdése, hanem a test működését is át kell állítanunk hozzá, az pedig csak fogyókúrával megy. De egy jó fogyókúra elvezet az életmódváltáshoz.