Főoldal > DIÉTA > A mindenmentes étkezés 4 előnye

A mindenmentes étkezés 4 előnye

diétaegészségétrendmentes élelmiszerekmentes étrendmindenmentesreformtáplálkozás
0

Írta:

Van, aki kényszerűségből, és van, aki életmódváltást követően nyit a mindenmentes étkezés világa felé, de tény, hogy egyre többen követik ezt a fajta reformtáplálkozást. Számos előnye miatt követőtábora valószínűleg egyre csak gyarapodni fog.

1. Kitisztul a bőr

A méreganyagok felhalmozódása a szervezetben összefüggésben áll a sok cukros, lisztes, adalékanyagos étel fogyasztásával. Ezek a mérgek többféle módon raktározódhatnak a szervezetben, és igen gyakran pattanásos, problémás bőrt is okozhatnak. Aki a glutént, tejet, és egyéb allergéneket száműzi az étrendjéből, hamar tapasztalni fogja, hogy bőre kitisztul, a pattanások pedig eltűnnek – nem beszélve a narancsbőrről.

Woman applying facial moisturizing cream.Skincare concept

2. Csökken a testsúly

Vitathatatlan tény, hogy például a paleo étrend követői látványos fogyásokat produkálnak. Természetesen nem kell, és nem is szabad mindent megvonni a szervezetétől annak, aki semmilyen étel-intoleranciában nem szenved, de a mérleg nyelve sokkal kedvezőbb számra fog mutatni abban az esetben, ha legalább a főbb allergénekből (glutén, tej) kevesebbet fogyasztunk.

3. Javul a vérkép

Az egészségtelen adalékanyagok és allergének még azok szervezetét is képesek tönkretenni, akik egyébként nem szenvednek semmilyen ételérzékenységben. Gyakrabban kapnak el fertőzéseket, lázzal járó megbetegedéseket, magasabb a vércukorszintjük, összességében sokkal rosszabb a vérképük azoknak, akik minden odafigyelés nélkül tömik magukba a tejes, cukros, lisztes fogásokat.

4. Energikusabbá tesz

Az étkezés elsődleges feladata az, hogy tápláljuk testünket, energiát vigyünk be, hogy minél több feladatot el tudjunk végezni. Mégis gyakran érezzük – főként főétkezések után –, hogy elhagy minden erőnk, és legszívesebben a délutánunkat sziesztázással töltenénk. Ez az úgynevezett „kajakóma” a gyorsan felszívódó szénhidrátok (liszt, cukor, tej) hatása. Ha ezt kiküszöböljük, elkerüljük azokat az ételeket, amelyek hirtelen megdobják a vércukorszintünket, hogy utána gyorsan le is essen, az ólmos fáradtság is kivédhető.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X