Főoldal > DIÉTA > A növényi alapú étkezés 4 nagy előnye

A növényi alapú étkezés 4 nagy előnye

egészségegészséges életmódegészséges táplálkozásnövényi étrendvegánvegán étrend
0

Írta:

A vegán étkezés soha nem örvendett akkora népszerűségnek, mint manapság. Az egészségre gyakorolt pozitív hatásai mellett sok más olyan előnnyel is jár, amelyekkel nemcsak önmagunkért, hanem környezetünkért is sokat tehetünk.

1. Kevesebb méreg, több vitamin és ásványi anyag

A hús- tojás- és tejtermékmentes étrendben nem csak az a jó, hogy azokat a gyógyszereket, hormonokat, méreganyagokat zárjuk ki az életünkből, amelyeket az állati eredetű termékek tartalmaznak, de sokkal több teljes értékű gabonát, növényi alapú ételt fogunk fogyasztani. A zöldségek, gyümölcsök, gabonák jóval kevesebb méreganyagot tartalmaznak, viszont sokkal több vitamint és ásványi-anyagot.

19385094 - young woman biting a green apple, isolated on white

2. Komoly betegségeket előzhetünk meg

A hús, tojás és tej elhagyásával a telített zsiradék bevitele is megcsappan, ami kifejezetten jó hatással van az egészségre. Szakértők szerint a sok telített zsiradék káros a szívre, de felelhet a cukorbetegség kialakulásáért, sőt, akár daganatos betegségek kialakulásához is vezethet, ha túl sok állati eredetű élelmiszert fogyasztunk.

3. Szebb lesz a bőr

A vegánok nem csak belülről tisztítják ki szervezetüket, de külsőleg is látható jelei vannak annak, ha valaki a növényi alapú táplálkozást preferálja. A bőr sokkal tisztább, egyenletesebb, telítettebb lesz, mint a húsimádóké. Ez szintén a méreganyagok bevitelének csökkenésével magyarázható. A pattanás ugyanis nem más, mint gyulladás, amelyet gyakran az állati eredetű termékekben meglévő gyógyszerek, adalékanyagok okoznak.

4. Jóval kisebb ökológiai lábnyom

A környezettudatosságnak mindenki számára alapvetőnek kellene lennie, hogy minél tovább minél élhetőbb körülményeket tudjunk fenntartani bolygónkon. Az állattartás sokkal több vizet, energiát igényel, mint a növénytermesztés, ráadásul a gyógyszeripart is támogatja. A növényi étrend nem csak rólunk szól, hiszen ha hetente legalább egy-egy napot húsmentesen táplálkoznánk, sokat tehetnénk földünkért.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X