Főoldal > DIÉTA > Fogyj rizsdiétával!

Fogyj rizsdiétával!

barna rizsdiétaétkezésfogyásfogyókúrarizsrizsdiéta
0

Írta:

Olyan fogyókúrás módszert mutatunk, ami 3 kiló mínuszt ígér 15 nap alatt. Ennek a diétának a sokoldalúan elkészíthető rizs a legfőbb eleme. Szóval rizsdiétára fel!

A rizs nagy mennyiségben csökkenti a szervezet nátriumszintjét, ezzel segít leadni a felesleges víztartalmat, és salaktalanít. Persze mint minden diétánál, itt is vannak szabályok: nem mindegy, milyen rizsből, mikor, mivel és mennyit fogyasztunk.

3 érv, hogy a rizst válaszd

  1. Könnyen emészthető, így gyomorhurutban szenvedőknek gyors segítség lehet.
  2. Elfogyasztásakor rágásra késztet, amivel serkenti a fogíny vérkeringését.
  3. Szomjoltó, mert magába szívja a dupla mennyiségű főzővizét.

Fontos, hogy ebben a fogyókúrában a rizses ételt vacsorára fogyasszuk. Ebédre szendvicset, zöldsalátát vagy joghurtot együnk, hiszen munkaidőben nem mindig megoldható a rizses főétel.

Tipp: A rizs elkészíthető levesnek, főételnek, desszertnek vagy köretnek is. Fontos, hogy minimálisan sózzuk, és olívaolajjal készítsük. Hallal, fehér hússal és sok-sok zöldséggel valami isteni finom!

Tippek a rizsvacsorához

  • Főtt barna rizs ementáli sajtkockákkal, grillezett zöldséggel, főtt sonkával
  • Zöldséges rizsleves 30 dkg barna rizsből
  • Grillezett csirkemell főtt rizzsel és vegyes zöldsaláta
  • Zöldséges-gombás rizottó

Asian fried rice with eggs, corn and parsley close-up on a plate, horizontal view from above

Amire még figyelj

  • Fogyassz napi 1,5-2 liter vizet!
  • Kerüld a cukros ételeket, édesítésre használj alternatív édesítőszereket!
  • A diétát három-öt napon át szükséges tartani, de két hétnél nem hosszabb ideig.
  • A rizsdiéta után az eredmény megőrzése érdekében, szükséges úgynevezett helyreállító napokat beiktatni: az első héten idényzöldségek és teljes értékű gabonafélék, illetve alma fogyasztásával, majd a második héten ez bővíthető zsírszegény halakkal és idénygyümölcsökkel.
  • A rizsdiéta barna rizzsel a leghatékonyabb, hiszen ennek tápanyagtartalma magasabb, mint fehér társáé. Emellett rostban is igen gazdag, ami jótékonyan támogatja az emésztést, gyorsítja az anyagcserét.

Tudtad? A rizs nagy előnye, hogy nátrium-, azaz sótartalma a nullához közelít, ennek köszönhetően nem köti meg a vizet a szervezetben. Mivel a diéta egésze alatt csökkentett mértékű a javasolt sóbevitel, megfelelő mennyiségű folyadékfogyasztás mellett a rizsdiéta méregtelenítő hatással is bír.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X