Főoldal > DIÉTA > 7 nyomós ok, hogy formába hozd magad idén nyárra

7 nyomós ok, hogy formába hozd magad idén nyárra

alakformálásbikinialakdiétaéletmódváltásfogyásfogyókúratestzsírégetés
0

Írta:

A legtöbben kétségtelenül bikiniszezon előtt kezdenek fogyókúrába, hogy ne kelljen takargatni magukat nyaralás alatt. Ha te is szeretnél megszabadulni jó pár kilótól júniusra, fontos, hogy a villámdiéták helyett még ma tedd meg az első lépéseket, és csupa egészséges módszert vess be, kerülve a túlságosan korlátozó fogyókúrákat.

A fogyás ugyanis nemcsak arról szól, hogy bátran felvehesd a bikinit, ennél jóval több és hosszabb távú egészségügyi haszna van. Kezdd el az életmódváltást most, hogy jobban érezd magad a bőrödben, akár még nyár előtt. Az alábbi előnyökkel garantáltan nyertes leszel!

1. Sikerélményekben lesz részed

A sport az élet azon területe, ahol a befektetett munkának tényleg van látható eredménye. Mindegy, hogy futócipőt ragadsz, súlyzókat emelsz, vagy csoportos órák rendszeres vendége vagy, a fizikai, sőt a mentális változást edzésről edzésre érezheted. A sportnál nem is találhatnál jobb elfoglaltságot, ha sikerélményre vágysz.

2. Jobban fogsz aludni

Számos kísérlet alátámasztotta, hogy a rendszeres testmozgás javítja az alvás mennyiségét és minőségét is. Edzés közben ugyanis kellemesen lefáradsz, de ami még ennél is fontosabb, a mozgás segít beállítani a szervezet cirkadián ritmusát. Alvás közben pedig a szervezet növekedési hormonokat termel, amelyek többek között a bőrregenerációról is gondoskodnak. Napi 7-8 óra alvás tehát felér egy méregdrága szépségkezeléssel.

3. Új barátságokat kötsz

A közös edzés nemcsak motiváló, de nagyszerű társas kikapcsolódás is. Erősítheti a már meglevő kapcsolataidat, de lehetőséget teremt új barátságok kialakítására is. A közös érdeklődés már adott, a lebeszélt találkozók miatt pedig még jobban várod majd a következő edzést, és biztosan nem mondod le azt.

4. Felpezsdíti a szexuális életed

Gondoltad volna, hogy a futás hatással van a szexuális teljesítményedre? Egy kutatás szerint a futók 68%-a aktívabb szexuális életet él. Természetesen ez összefügg a sportolás közben elért sikerélményekkel és a nagyobb önbizalommal.

26346834 - mature sexy woman practicing gym by the beach

5. Feszesebb, tónusosabb alakod lesz

Nem minden a kinézet, bár kétségtelenül jó érzés, ha fesztelenül tudod viselni a bikinit, vagy épp a skinny farmert. A tónusos alkat azonban jóval többet nyújt ennél, többek között megelőzi a sérüléseket, gyorsabb anyagcserét biztosít, illetve javítja a további sportteljesítményt.

6. Csökkenti a stresszt

A mindennapok nemcsak szürkévé tudnak válni, de elég stresszesek is. Új munkahelyi feladatok, vizsgák, beteg gyerekek, háztartás vezetése, mindez hosszútávon nagyon kimerítő tud lenni. Bár nagy a nyomás, hogy egy percre se hagyd abba a mókuskerék mániákus tekerését, érdemes egy edzés erejéig beiktatni az én-időt. A mozgás hatékony stresszkezelő, amely segítségével levezetheted a mindennapok feszültségeit.

7. Energikusabbá válsz

Amint rutinná válik a rendszeres testmozgás és az egészséges étkezés, azt fogod tapasztalni magadon, hogy sokkal energikusabb és boldogabb vagy. Már nincs szükséged napi 3-4 csésze kávéra, és a délutáni kóma is messzire kerül. Ne várj nyárig, érezd jobban magad a bőrödben már most!

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X