Főoldal > szex > Így fejleszti a mozgás a szexuális életed

Így fejleszti a mozgás a szexuális életed

edzésfogyásizommozgásorgazmussportstresszszerelemszex
0

Írta:

Egy új kutatás szerint a sportosabb életet élők az ágyban is jobbak.

Robert J. Davis étkezési szakértő és Brad Kolowich sztáredző új könyvében, a Fitter Faster-ben olyan érdekes összefüggéseket olvashatsz a szexről és a rendszeres testmozgásról, hogy garantáltan belepirulsz!

Valószínűleg már te is tudod, hogy az egészséges életmód egyik alapeleme a mindennapi testmozgás, aminek hatására javul az állóképesség, a vérkeringés és az izmok erőnléte is – azt azonban csak nemrég hozták nyilvánosságra, hogy a rendszeres sport a szexuális életet is fejleszti. Mégpedig nem is akárhogy!

Kiderült, hogy a férfiaknál a sport ugyanolyan vágykeltő hatású, mint a viagra: minél többet sportolnak, annál jobban kívánják a szexet, és minél többet szexelnek, annál kevésbé lesznek erekciós problémáik – többek között ennek köszönhető, hogy az aktívan sportoló férfiak kevesebb viagrát szednek, mint azok, akik otthon tunyulnak a TV előtt.

48290727 - portrait of a young couple taking a break from exercising together and looking at some pictures on a smartphone

A fizikailag aktív nőknél is hasonló a helyzet: nagyobb a szexuális étvágyuk, több az önbizalmuk és a vérkeringésük is jelentősen javul. Egy kísérletben 100 nőből 50-et kértek arra, hogy 20 percig szobabiciklizzenek, utána pedig beraktak nekik egy pornófilmet, aminek hatására pillanatokon belül szexuálisan izgatottak lettek. A másik 50 nővel nem végeztettek semmilyen mozgást, csak berakták nekik ugyanazt a filmet. Az eredmény megdöbbentő: ezek a nők még 10 perc után sem lettek szexuálisan ingerültek, valamint a vérkeringésük és a pulzusuk sem emelkedett meg annyira, mint azoknál, akik rendszeresen sportolnak.

Ez pedig még nem minden! A testmozgás előtti együttlétnek is vannak jó hatásai, hiszen növeli a teljesítményt, csökkenti az izgalmat, stresszmentesít és az izmokat is ellazítja – persze csak akkor, ha nem vagy alkohol, drog vagy valamilyen gyógyszer hatása alatt.

Egy tehát biztos: sportolni és szexuálisan aktívnak lenni mindenképpen jó dolog, főleg, hogy még fogyhatsz is vele: egy percnyi aktív együttlét alatt átlagosan 4-6 kalóriát tudsz elégetni – amiért a szex testmozgásnak sem utolsó!

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X