Főoldal > DIÉTA > Ezek a legjobb tisztító italok

Ezek a legjobb tisztító italok

antioxidánstisztító italvitamin
0

Írta:

Egészséges, tisztító, méregtelenítő italt szeretnél, de nem tudod, melyiket válaszd? Összegyűjtöttük neked a legjobbakat!

A legjobb, ha saját magad állítod össze azt az italt, amit aztán elfogyasztasz: a következő összetevők hasznosak a szervezet számára, tisztítanak, ellátnak antioxidánsokkal, segítik a fogyást, vitamindúsak, és energiát is biztosítanak számodra. Próbáld ki őket!

Gránátalma smoothie szójatejjel

A gránátalma nagy mennyiségű vizet tartalmaz, ezért tisztító ital. Erős antioxidáns, amely segít megőrizni a bőr állagát és rugalmasságát. Ha szójatejjel turmixolod, a két összetevő tökéletes keveréket alkot, amely elősegíti a méregtelenítést, amire a testnek szüksége van.

Uborka-petrezselyem turmix

Turmixold össze az uborkát a petrezselyemmel. A legjobb, ha az uborkát megmosva, meghámozva teszed a turmixgépbe. Az uborka erős méregtelenítő magas víztartalma miatt, a petrezselyem pedig C-vitaminban gazdag, ami segíti az immunrendszer hatékony működését. Ízesítheted még citrommal is, hogy fokozd a C-vitamin bevitelt.

Narancslé

A frissen facsart narancslé nagyon egészséges, nem csak azért, mert remek C-vitaminforrás, hanem azért is, mert segít szabályozni a vér rossz koleszterinszintjét.

Kamillatea

A kamillából készült gyógytea fogyasztása mindig jó szokás. Nagy melegben próbáld ki zúzott jéggel! A főzet tisztító és nyugtató hatású, segít ellazítani a testet.

Alma, gyömbér és uborka smoothie

Az összes összetevő, amelyet ez a turmixot tartalmaz, kiváló a szervezet méregtelenítésére. A gyömbérital energiát ad, és csökkenti a stresszt, az alma csökkenti a vér glükózszintjét, és tisztítja a beleket. Ha az uborkát zellerre cseréled, erős vizelethajtó italt kapsz.

Fresh carrot juice with lemon and mint on wooden background

Görögdinnye frappé

A görögdinnye sok likopint tartalmaz, ami segít elkerülni a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásnak veszélyét. Antioxidáns tulajdonságainak köszönhetően segíti a súlyvesztést,  hiszen természetes fogyasztó ital, és természetes vízhajtó, segít leapasztani a vizesedés okozta duzzanatokat.

Víz és menta citrommal

Ha gyors és egyszerű italra vágysz, turbózd fel a vizet pár friss mentalevéllel és citromlével, mindkettő nagyon jótékony hatású. Minden reggel ajánlott egy pohár citromos mentateát melegen elfogyasztani, mert segít a fogyásban antioxidáns tulajdonságainak köszönhetően, melyek eltávolítják a test méreganyagait, és segítik a szervezet megtisztulását.

Sárgarépa-narancs-papaya turmix

Ez a szép színű és finom shake nagyon egészséges a benne lévő gyümölcsöknek köszönhetően. Segít megtisztítani a testet, mivel nagy mennyiségű rostot és antioxidánst tartalmaz.

Sárgarépalé áfonyával, naranccsal és mentával

A fekete és a vörösáfonya a kiváló méregtelenítő gyümölcs. Az áfonya a legjobb választás a húgyutak fertőzéseinek megelőzésére, mivel tisztító hatású. A sárgarépa pedig szintén antioxidáns- és vitaminbomba.

Zöld tea

A zöld tea remek vízhajtó, segít a test élénkítésében, kellemes ízű ital.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X