Főoldal > DIÉTA > Ezért (is) érdemes zöldségeket és gyümölcsöket enned

Ezért (is) érdemes zöldségeket és gyümölcsöket enned

diétaegészségesegészséges étkezésegészségmegőrzésétrendgyümölcslelki egészségzöldség
0

Írta:

Kiderült, hogy nemcsak fizikai állapotunkra, hanem lelki egészségünkre is jótékony hatással vannak.

A legfrissebb kutatások azt igazolják, hogy nemcsak a tökéletes alak elérése érdekében érdemes egészségesen táplálkozni: ugyanis, az, amit eszünk, a lelkiállapotunkon is meglátszik – legalábbis egy brit kutatóközpont szerint.

A felmérést végző professzorok megállapították, hogy már napi plusz egy adag zöldség-és gyümölcs növeli a szervezetünkben lévő, boldogsághormonként is ismert endorfin mennyiségét, és csökkenti a kortizol nevű stresszhormon szintjét – ez pedig nemcsak az önbizalmunkra, hanem a kiállásunkra és a jókedvünkre is hatással van. Sőt!

Mixed salad leaves with berries, avocado and honey-mustard dressing

A krónikus depresszióban szenvedők állapotán is javított a napi zöldség-és gyümölcsmennyiség növelése, ami szintén azt bizonyítja, hogy az egészséges étrend a mindenkiből a legjobbat tudja kihozni.

A fantasztikus felfedezésre több száz önkéntes segítségével jöttek rá a tudósok, akik között nők és férfiak, fiatalok és idősek, egyedülállók és kapcsolatban élők, átlagos testalkatúak és túlsúlyosok is egyaránt voltak – csak úgy, mint a lelkileg kiegyensúlyozottak és a súlyos depresszióban szenvedők.

Ha pedig kíváncsi vagy arra, pontosan mennyi zöldséget és gyümölcsöt is kell enned a kedvező változások eléréséhez, kattints ide.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X