Főoldal > DIÉTA > Így változik a tested, ha soha többé nem eszel cukrot

Így változik a tested, ha soha többé nem eszel cukrot

cukordiétaegészségétrendtavaszváltozás
0

Írta:

Ha eldöntötted, hogy végleg szakítasz a cukorral, sokkal könnyebb dolgod lesz, mint azt elsőre gondolnád. Szerencsére ugyanis annyi alternatívája létezik, hogy szinte fel sem fog tűnni a hiánya. Az édes ízről nem kell lemondanod, de az egészségről és az esztétikus külsőről sem.

Kitisztul a bőröd

Több, mint valószínű, hogy nem az az első, ami a cukormegvonásról eszedbe jut, hogy búcsút inthetsz a pattanásaidnak, pedig igen nagy esély van arra, hogy így történik. A cukor sajnos nem csak a zsírpárnákat táplálja, de azokat az idegesítő piros pöttyöcskéket is az arcon, dekoltázson, vállakon. A patti ugyanis nem más, mint gyulladás, amit a cukor és a cukortartalmú élelmiszerek csak táplálnak.

Tónusosabb lesz a tested

A fogyáshoz, formásodáshoz még csak sportolni sem kell feltétlenül, látványos eredményre számíthatsz már akkor is, ha elhagyod a cukrot az étrendedből. A zsírpárnáid csökkenése ugyanis nem csak sudár alakot eredményez, de az izmok is sokkal látványosabbá válnak. Ez pedig sokkal tónusosabb, esztétikusabb testet garantál.

39363801 - attractive fitness woman, trained female body, lifestyle portrait, caucasian model with clipping path

Csökken a cukorbetegség kockázata

A cukorbetegség legnagyobb rizikófaktora a helytelen táplálkozás. A sok finomított lisztből és cukorból készült étel fogyasztása elősegíti a zsír lerakódását, a máj körüli zsírok kialakulását, ami inzulinrezisztenciához, de akár cukorbetegséghez is vezethet. Érdemes megelőzni a bajt, hiszen a cukorbetegség jelentősen ront az életminőségen, és szövődményei akár halálosak is lehetnek.

Csökkennek az ízületi fájdalmak

Ahogyan a pattanások nagy része is a cukor gyulladásserkentő hatása miatt alakulnak ki, úgy az ízületi problémák jelentős hányada is a túlzott cukorfogyasztás számlájára írható. A cukor kiiktatásával már pár nap után enyhülhetnek a fájdalmak, néhány héten belül pedig akár teljesen el is múlhatnak. Érdemes azonban a rejtett cukrok (üdítők, szószok, öntetek) és az egyszerű szénhidrátok kiiktatására is odafigyelni.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X