Főoldal > DIÉTA > Az 5 legjobb táplálkozási tipp, hogy elkerüld a rákot

Az 5 legjobb táplálkozási tipp, hogy elkerüld a rákot

étkezésráktáplálkozás
0

Írta:

Fogadd meg ezeket a tanácsokat!

1. Igyál sok tejet!

A tejfogyasztás nemcsak a csontok miatt fontos, ugyanis védelmet nyújt a vastagbélrák ellen is. Azoknál, akik 4 évig rendszeresen fogyasztottak kalciumot, 36%-kal csökkent a rák hírnökének, a vastagbélpolipnak a kialakulása, 5 évvel a Darmouth Orvosi Szakiskola vizsgálatai után. Kutatásukat 882 résztvevő bevonásával végezték, akiket két csoportra osztottak: az egyik napi 1200 mg kalciumot kapott, a másik pedig placebót. Fogyassz te is naponta háromszor 2,5 dl tejet, de ne feledkezz el a natúr joghurtról és a zsírszegény sajtról sem az egészséged érdekében!

2. Töltsd tele a tányérod zöldekkel!

Legközelebb, ha salátát készítesz magadnak, részesítsd előnyben a sötétzöldeket! A klorofill, amely a zöldségek telt színét adja, nagyszerű magnéziumforrás, amely kimutatottan csökkenti a vastagbélrák kockázatát. A magnézium befolyásolja a sejtek jelzéseit, hiánya esetén a sejtek akkor is osztódnak és szaporodnak, amikor nem kellene nekik. Már félcsészényi spenótban 75 mg magnézium rejlik, amely mindjárt fedezi az ajánlott napi bevitel 20%-át.

rakellen2.jpg ()

3. Ropogtass paradiót!

A paradió nagyszerű szelénforrás, amely csökkenti a hólyagrák kialakulását a nőknél. A kutatások szerint a magas szelénbevitel hatásosan véd a tüdő- és a vastagbélrák ellen is. Ez az antioxidáns ugyanis nemcsak védi a sejteket a szabadgyökök károsító hatásától, hanem fokozza az immunrendszer működését, és megakadályozza a vérerek kialakulását, amely táplálja a daganatokat. Ropogtass chips helyett paradiót! Hihetetlen, de már egy szem elrágcsálása fedezi az ajánlott napi szelénbevitelünket.

4. Kizárólag szűrt vizet fogyassz!

A tisztított víz ivásával elkerülheted az ismert vagy feltételezett rákkeltő anyagokat és a hormonokat is. Az orvosok szerint a szűrt csapvíz sokkal egészségesebb, mint a palackozott ásványvíz, amelynek minősége sokszor nem jobb, sőt néha még rosszabb is, mint a városi vizeké. Üvegben vagy rozsdamentes acélban tárold, hogy elkerüld a szennyező vegyi anyagokat, mint a BPA, amely a műanyag palackból szivárog a folyadékba.

5. Pörgesd fel magad koffeinnel naponta!

Azoknál, akik naponta akár 5 bögre koffeintartalmú kávét isznak, 40%-kal csökken az agydaganat kialakulásának esélye. A nyelv- és a torokrák ellen is majdnem ennyire hatásos ez a felpörgető ital. Mágikus egészségvédő erejét a kutatók a koffeinnek tulajdonítják, ugyanis a vizsgálatok során a koffeinmentes változatnál nem találtak hasonló hatást. Azt is kimutatták, hogy a kávé nagyobb védelmet nyújt a rákos megbetegedésekkel szemben, mint a tea.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X