Főoldal > DIÉTA > Az étcsoki így segíthet a fogyásban

Az étcsoki így segíthet a fogyásban

csokiétcsokifogyókúrahízás
0

Írta:

A legújabb kutatások szerint igen, mégpedig nem is akárhogy! Ha a főétkezéseknél nem akarod túlenni magad, érdemes napi 2-3 kocka étcsokit fogyasztanod.

Köztudott, hogy a főétkezés előtti desszert nem a legjobb ötlet – különösen a fogyókúrázók számára. Az viszont csak nemrég derült ki, hogy az étcsokoládé telíti a gyomrot, ezért megakadályozza, hogy túledd magad – igen, a nagyobb étkezések előtt is!

A tanulmányt brit John Moores Egyetem kutatói végezték el: 50 és 65 év közötti női önkéntesek számára a főétkezések előtt különböző csokolédékat biztosítottak – egy 80%-os étcsokit, egy 35%-os tejcsokit, valamint egy fehér csokit, természetesen ugyanakkora méretben – a kísérlet után pedig bebizonyosodott, hogy az étcsokit fogyasztók kevesebbet tudtak enni az ebédből és a vacsorából egyaránt.

A tejcsokikat fogyasztók átlagosan 404 kalóriát tudtak megenni, a fehér csokisok 440-et, míg az étcsokit választók 323 kalóriával is teljesen jóllaktak. Ez azt jelenti, hogy egy átlagos csokiban vagy kekszben lévő napi +100 kalória akár fél kilóval is megemelheti a súlyunkat 35 nap alatt – ez pedig rengeteg, ha azt vesszük figyelembe, hogy milyen nehezen is lehet a felesleget ledolgozni.

17477880 - female hands holding the dark chocolate bar

Az Appetite magazinban közzétett tanulmány persze azt is hozzáteszi, hogy maximum napi 3 kocka, legalább 80%-os kakaótartalommal rendelkező étcsoki fejti ki a telítő-fogyasztó hatást, ennél nagyobb mennyiség pedig csak rásegít a plusz centik felszedéséhez! Tehát szó sincs arról, hogy a tejcsoki nem hízlal, vagy, hogy egy tábla étcsoki befalása segítene a diétádon!

Ha pedig mégsem bíznád a fogyókúrád az étcsokira, vesd be a zsírégető szuperkajákat, amiktől garantáltan lejjebb csúszik a mérleg nyelve. 

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X