Főoldal > DIÉTA > Ezért egyél minden nap édességet!

Ezért egyél minden nap édességet!

édességétkezésfogyásfogyókúra
0

Írta:

Már az idejét sem tudod, mikor ettél utoljára egy krémes sütit vagy egy finom csokit? Talán pont ez az oka annak, hogy nem érsz el változást az alakodon!

A legújabb szakértői vélemények alapján édességet fogyasztani a diéta alatt nem bűn – sokkal inkább egy szükséges rossz, melynek megvonásával kevésbé érhetőek el sikeres élmények, mintha nap, mint nap kényeztetnénk magunkat egy-egy kis adaggal.

Az édességek ugyanis önmagukban nem csinálnak semmi rosszat a testtel, csak akkor, ha túl sokat eszünk belőlük. Nagy mennyiségben megzavarják a vércukorszintet, de ha csak egy kicsit fogyasztunk belőlük, akkor nem lesznek problémáink tőle – sőt, csak javítják a diétáink eredményességét!

Épp ezért már a dietetikusok is egyre több páciensüknek ajánlják a napi „csaló percek” beiktatását, melynek lényege, hogy minden nap fogyasszanak egy keveset a kedvenc édességükből – csokoládékból, kekszekből, péksüteményekből –, az étkezésük többi részét pedig csakis egészséges ételekből (fehérjében, rostban és zsírban gazdag táplálékokból) állítsák össze.

Többek között a következő pozitív hatásokra tehetsz szert, ha te is kipróbálod az új diétatrendet!

Felturbózza az önbizalmat

Egy új kutatás szerint az agyunkban béta-endorfin termelődik a csokoládé fogyasztásakor – csakúgy, mint szerelembe eséskor, nevetéskor vagy sikerélmény után. Ez a boldogsághormon jó hatással van a szervezetre: nagyobb lesz tőle az önbizalmunk, a pozitív kisugárzásunk és az életkedvünk is.

61234968 - people, junk food, culinary, baking and unhealthy eating concept - close up of hands with chocolate oatmeal cookies and muesli bars in glass jar

Kevesebb nyalánkságot fogsz kívánni

Ha megengeded magadnak, hogy naponta fogyassz édességet, nem leszel kiéhezve rájuk – így kevesebbet is fogsz megenni belőlük. Egy egész tábla csokoládé helyett például csak pár kockát fogsz megenni naponta, ez pedig nemcsak a derékbőségedre lesz pozitív hatással, hanem a pénztárcádra is.

Növeli a diéta sikerét

Mivel az édességek minden egyes nap a rendelkezésedre állnak, nem lesznek „kívánós” napjaid. Ez azt jelenti, hogy semmi sem fogja elterelni a figyelmet a diétáról és nem kúraszerűen fogod alkalmazni az egészséges étrendet, hanem képes leszel a tartós életmód változtatásra is.

Gyorsabban fogsz lefogyni

Az étrend tartós alkalmazásával a fogyásra való esélyed is rohamosan fog nőni – ez többek között annak köszönhető, hogy nem vonsz meg olyan ételt magadtól, amelyről nem tudnál lemondani, hanem mindig eszel belőle egy keveset.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X