Főoldal > DIÉTA > 8 diétás reggeli, amit imádni fogsz

8 diétás reggeli, amit imádni fogsz

diétásegészségesreggeli
0

Írta:

Kifogytál az ötletekből? Unod már a smoothie-t és a zabkorpát? Segítségünkkel pillanatok alatt felturbózhatod a reggeli menüdet – ráadásul nem is akárhogy!

Nem hiába mondják, hogy a reggeli a nap legfontosabb étkezése. Az, amit megeszel, hatással van a napod hátralevő részére, hiszen ha egészségtelenül étkezel, hamar meg fogsz éhezni – ráadásul a pluszkilók is hamarabb rád rakódnak majd.

Megéri tehát egészségesen étkezni – főleg akkor, ha ilyen változatos, tápláló és ínycsiklandozó reggeli opciók közül választhatsz! Próbáld ki őket, nem fogsz csalódni!

1. Csokoládés chia magos zabpehely

A zsírszegény kakaóport keverd össze egy kis chia maggal, majd az egészed önts rá a natúr görög joghurtodra. A legjobb benne, hogy összeturmixolva egy tálkába is beletöltheted a masszát, amit akár munkába menet is el tudsz fogyasztani!

Tápérték: 272 kalória, 8 g zsír, 48 g szénhidrát, 11 g fehérje, 9 g rost

2. Csokoládés-banános zabmuffin

A zabpehelyliszttel készült muffinok örök kedvencnek számítanak, ha pedig egy kis étcsokoládét és banándarabokat is szórsz bele, tökéletesen fog indulni a reggeled!

Tápérték: 202 kalória, 13 g zsír, 25 g szénhidrát, 4 g fehérje, 6 g rost

3. Áfonyás zabpalacsinta

Ehhez kicsit több idő kell, de ha csak 10 perced van a reggelire, akkor is megéri! A zabpehelyliszttel készített palacsintádat töltsd meg apróra vágott áfonyadarabokkal, valamint egy kis görög natúr joghurttal. Igazán finom!

Tápérték: 208 kalória, 4 g zsír, 30 g szénhidrát, 14 g fehérje, 3.3 g rost

4. Grillezett édesburgonya falatok

Meglepő, de tökéletes reggeli opció, ha a sült édesburgonya falatokat megkened egy kis mogyoróvajjal! A párosítás egyszerűen mennyei, bátran ajánljuk!

Tápérték: 273 kalória, 9.4 g zsír, 44.7 szénhidrát, 8 g fehérje, 9.4 g rost

5. Spenótos kecskesajt édesburgonyával

Ha még egy lapáttal rátennél a grillezett édesburgonya-élményre, keverj össze egy kis spenótot kecskesajttal, rakd a turmixba, majd a krémet olvaszd rá a még meleg burgonya falatokra. Ez aztán a mennyei reggeli!

Tápérték: 143 kalória, 11.3 g zsír, 25 g szénhidrát, 10.5 g fehérje, 2.3 g rost

6. Szivárványos túrótál

A túró az egyik legegészségesebb dolog, amit reggelire ehetsz! A tökéletes reggeli köret eléréséhez nincs más dolgod, mint a túró mellé egy tányérra pakolni minden olyan színes zöldséget, ami megtalálható a hűtődben. Ha ízesíteni szeretnéd a végeredményt, öntsd rá egy kis görög joghurtot, díszítsd dióval, vagy szórd meg egy kis fahéjjal!

Tápérték: 387 kalória, 9 g zsír, 60 g szénhidrát, 21 g fehérje, 11 g rost

39128344 - cottage cheese with apples for breakfast in wooden bowl close up

7. Görög joghurtos gofrik

A saját házi készítésű gofridat készítsd el teljes kiőrlésű lisztből, majd miután megsült, önts rá egy kis görög joghurtot és ízlés szerinti gyümölcsökkel ízesítsd. Egyszerűen isteni lesz!

Tápérték: 286 kalória, 3 g zsír, 52 g szénhidrát, 10 g fehérje, 1 g rost

8. Almás-fahéjas toast

Egyszerű, de nagyszerű! Nincs más dolgod, mint a teljes kiőrlésű lisztből készült toast kenyered egyik szeletét megpirítani, majd megkenni mogyoróvajjal, végül reszelt almával és fahéjjal ízesíteni.

Tápérték: 386 kalória, 21 g zsír, 43 g szénhidrát, 10 g fehérje, 6 g rost


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X