Főoldal > DIÉTA > Hogyan készíts őrülten népszerű kávét?

Hogyan készíts őrülten népszerű kávét?

Dalgona kávékávérecept
0

Írta:

Az összes közösségi platformon, szerte az interneten hatalmas népszerűségnek örvend a Dalgona kávé. Amit egyszerűen elkészíthetsz te magad is, otthon.

A Dalgona kávé, az új internetes kedvenc eredetileg Dél-Koreából indult hódító útjára. Ez a karamell színű, habos, hideg kávécsoda nem csak ízletes, de nagyon fotogén is – így valószínűleg veled is legalább egyszer szembe jött erről egy kép valamelyik közösségi oldalon.

Az alaprecept csupán 5 összetevőből áll, instant kávéból, cukorból, vízből, tejből és jégből. De működik a mandulatej, a kókusztej, bármilyen kristályos édesítő is – ahogy neked szimpatikus! Adhatsz hozzá egy kis extraként fahéjat, mentát, citromot, vagy bármilyen egyéb fűszert.

Hogyan készítsd el otthon?

Szükséged lesz az alábbi hozzávalókra:

  • 1 evőkanál instant kávé
  • 1 evőkanál kristálycukor
  • 1 evőkanál víz
  • tej
  • jégkocka

Elkészítés

  1. Tedd egy tálba a kávéport, a vizet és a cukrot, és kézi habverővel verd fel, hogy a tejszínhez hasonló, kemény, világos karamellszínű habot kapj, amelyből ha kiemeled a habverőt, szép csúcsok alakulnak.
  2. Tölts meg egy poharat jégkockával, majd önts erre tejet, és kanalazz a tetejére a kávéhabból. Ha inkább latte típusú italra vágysz, keverj el egy kevés habot a tejjel, és azután kanalazz rá pluszban.
  3. Ízesítsd tovább kedved szerint, de akár így is fogyaszthatod. Kísérletezz bátran a különböző kávéitalokkal!

Ha pedig csatlakozni szeretnél az egyre növekvő Dalgona kávé közösséghez, ne felejtsd el lefotózni a kész művet, és megosztani!

Egészségedre!

(VIA)

Fotó: Getty Images


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X